Σε ασφαλιστικά μέτρα προχωρούν οι εργαζόμενοι του Alter

Διαβάστε: τι έγινε στην γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του Alter

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων του ALTER. H πλειοψηφία των εργαζομένων προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα κατά της «Ελεύθερης Τηλεόρασης Α.Ε» ιδιοκτήτριας εταιρείας του τηλεοπτικού σταθμού αν και υπήρχαν αρκετοί εργαζόμενοι που το είχαν ήδη πράξει. Όπως είπε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος είχε εκ νέου τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Γιαννίκο ο οποίος του είπε πως οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση λύσης σωτηρίας του καναλιού συνεχίζονται και πως στις συζητήσεις συμμετέχει τώρα και η τράπεζα Πειραιώς η πλέον «σκληρή» εκ των διαπραγματευόμενων τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ωστόσο ο κ. Γιαννίκος είπε πως δεν μπορεί να υπάρξει καμία εξέλιξη στο θέμα των πληρωμών πριν και το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Ο κ. Σόμπολος είπε στην γενική συνέλευση των δημοσιογράφων πως ήρθε σε επικοινωνία και με τον Γιώργο Κουρή ο οποίος του επιβεβαίωσε την επιστροφή της τράπεζας Πειραιώς στις διαπραγματεύσεις ωστόσο σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ δεν μπήκε καν στη διαδικασία να μιλήσει για το πότε και πως πρόκειται να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του σταθμού.

Τέλος ο κ. Σόμπολος ανακοίνωσε πως το βοήθημα των 700 ευρώ που θα προσφέρει η ΕΣΗΕΑ στους δημοσιογράφους του ALTER θα είναι διαθέσιμο από την Δευτέρα για όποιον επιθυμεί να το πάρει.

Οι δημοσιογράφοι ανανέωσαν το ραντεβού τους με νέα γενική συνέλευση την επόμενη Πέμπτη. Α.Μ