Πώς θα επανασυντονίσετε την τηλεόρασή σας;

Οριστικά στην ψηφιακή εποχή από σήμερα!

Από νωρίς τα ξημερώματα περισσότεροι από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές στην Αττική, τον Αργοσαρωνικό, την κεντρική και νότια Εύβοια, αλλά και τις δυτικές ακτές των Κυκλάδων, απέκτησαν πρόσβαση στο επίγειο ψηφιακό σήμα.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουν επανασυντονισμό των τηλεοράσεων ή των αποκωδικοποιητών τους.

Πρόκειται για το δεύτερο περιοχικό switch – off, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Συγκεκριμένα 11 κέντρα εκπομπής, που έως τώρα εξέπεμπαν αναλογικά στην Αττική και την Εύβοια, πέρασαν οριστικά στην ψηφιακή εποχή. Παράλληλα, δύο κέντρα, ο «Υμηττός» και η «Αίγινα», τα οποία εκπέμπουν ήδη ψηφιακά, θα μεταβούν στις τελικές συχνότητες εκπομπής που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος. Συνολικά 13 κέντρα εκπέμπουν επίγειο ψηφιακό σήμα δίνοντας πρόσβαση στους τηλεθεατές της Αττικής, του Αργοσαρωνικού, της κεντρικής και νότιας Εύβοιας και των δυτικών ακτών των Κυκλάδων.

Οι τηλεθεατές πρέπει να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους, είτε έχουν ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, είτε εξωτερική συσκευή. Αναφορικά με τη ΝΕΡΙΤ, από το πρώτο ψηφιακό μπουκέτο της, οι τηλεθεατές μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα της ΝΕΡΙΤ, της ΝΕΡΙΤ sports, της Βουλής και της NERIT HD, ενώ από το δεύτερο μπουκέτο τη Deutsche Welle, το TV5 Monde, το RIK SAT και το BBC.

Πώς γίνεται ο επανασυντονισμός;

Όπως τονίζει η Digea, για να συντονίσετε ή να επανασυντονίσετε το δέκτη σας απαιτούνται λίγα και απλά βήματα.
Σημειώστε ότι κάθε μοντέλο συσκευής διαφέρει, γι αυτό και μπορεί να ακολουθείται διαφορετική διαδικασία ρύθμισης των καναλιών.

Τα παρακάτω βήματα αποτυπώνουν τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λεκτικά, συνεπώς για πιο συγκεκριμένη πληροφόρηση θα χρειαστεί να ανατρέξετε στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας.

Ειδικότερα:

Για τηλεόραση με ενσωματωμένο δέκτη MPEG-4
Στο τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
Επιλέξτε «Ρυθμίσεις».
Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες, όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».
Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού.

Για τηλεόραση με εξωτερικό αποκωδικοποιητή MPEG-4
Στο τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή πατήστε το κουμπί με την ένδειξη «Menu» [μενού].
Επιλέξτε «Εγκατάσταση».
Επιλέξτε «Αυτόματος Συντονισμός» για αυτόματη εύρεση και αποθήκευση όλων των διαθέσιμων συχνοτήτων. Ανάλογα με τη συσκευή, η επιλογή αυτή μπορεί να αναφέρεται ως «Αυτόματη Αναζήτηση» ή «Αυτόματο Σκανάρισμα». Εάν θέλετε να αποθηκεύσετε εσείς τις συχνότητες, όπως επιθυμείτε, μπορείτε εναλλακτικά να επιλέξετε «Χειροκίνητος Συντονισμός».
Πατήστε «ΟΚ» ή «Yes» ή την αντίστοιχη εντολή της συσκευής σας για να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Πατήστε «Exit» για να βγείτε από το μενού

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!