Πώς οι εργαζόμενοι της «Απογευματινής» ανέτρεψαν το σκηνικό

Διαβάστε τις λεπτομέρειες

Με αυτό το επιχείρημα ζήτησαν αναβολή στην εκδίκαση της αίτησης πτώχευσης που είχε καταθέσει ο ίδιος ο Κ. Σαραντόπουλος και εκδικαζόταν στις 2 Φεβρουαρίου. Και το δικαστήριο έδωσε δίκιο στους εργαζόμενους, προκαλώντας την έκπληξη και την οργή του εκδότη.

Έτσι το όπλο όπλο της πτώχευσης εφημερίδων που επικαλούνται οι εκδοτικές εταιρείες για να μην πληρώσουν το προσωπικό τους και να αφήσουν χρέη πίσω τους αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο εύκολο να υλοποιηθεί. Το λουκέτο σε μια εφημερίδα σημαίνει όχι μόνο ότι πρέπει να αποζημιωθούν οι εργαζόμενοι, αλλά και να λάβουν επιπλέον αποζημίωση από την πλευρά της εργοδοσίας που βάζει λουκέτο, όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση του «Ελεύθερου Τύπου» πριν από ενάμιση χρόνο.

Στη δίκη που έγινε, η πλευρά των εργαζομένων υποστήριξε πως ο Κ. Σαραντόπουλος είναι ο μοναδικός πραγματικός μέτοχος της εφημερίδας και, αν πτωχεύσει η εφημερίδα του, πρέπει να πτωχεύσει και ο ίδιος.

Οι δύο προσφυγές ενοποιήθηκαν και αναμένεται να εκδικαστούν στις 13 Απριλίου. Στη δίκη που έγινε, και με την καταλυτική κατάθεση της τελευταίας διευθύντριας της «Απογευματινής» Γιώτας Αντωνοπούλου, αποδείχθηκε ότι η εταιρεία έχει πληρώσει όλους τους πιστωτές εκτός από τους εργαζόμενους.