Πόλεμος ανάμεσα στα ιδιωτικά κανάλια και την ΕΡΤ για τη μετάδοση HD

Δείτε την ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ (Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας) και την απάντηση της ΕΡΤ

Το ζήτημα της νομιμότητας της εκπομπης προγράμματος σε υψηλή ευκρίνεια από την ΕΡΤ επανέφερε σήμερα με ανακοίνωση της η ΕΙΤΗΣΕΕ, στην οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Η ΕΡΤ ΑΕ καταστρατηγεί με προκλητικό τρόπο το νομικό πλαίσιο της πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς αλλά και για τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση».

Η επίμαχη συζήτηση με την ΕΙΤΗΣΕΕ είχε ξεκινήσει πριν από μερικές εβδομάδες με την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης για την έναρξη των μεταδέσων, η οποία επιπλέον είχε πυροδοτήσει την «κόντρα» ανάμεσα στην ΕΡΤ και τον ΣΚΑΪ.  Σκυτάλη πήραν σήμερα και οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας που αφιέρωσαν σχετικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων. Εξώδικο στην ΕΡΤ είχε αποστείλει και η Digea.

Φυσικά, η ΕΡΤ έδωσε την δική της απάντηση με ανακοίνωση που εξέδωσε και στην οποία σημειώνει πως είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία, από την οποία δεν προκύπτει πως η ΕΡΤ επιβάλλεται να διακόψει την αναλογική μετάδοση στα σημεία που αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή, πέραν αυτών που ρητά ορίζει ο νόμος.

Δείτε το ρεπορτάζ με τις ανακοινώσεις από το δελτίο ειδήσεων του Mega: