Πείτε τη γνώμη σας για τη ΝΕΡΙΤ

Το λένε και δεν… έχουμε (?!?) λόγο να μην τους πιστέψουμε! Εντάξει, είμαστε καλόπιστοι άνθρωποι, έστω κι αν η ιστορία (τους) μας έχει αποδείξει έως τώρα πως ακολουθούν άλλη τακτική κι όχι αυτή του διαλόγου.

Το γεγονός πάντως είναι ότι οι διοικούντες υποστηρίζουν ότι αποφάσισαν να κάνουν «Ανοιχτή διαβούλευση για τη ΝΕΡΙΤ» και για το λόγο αυτό καλούν όλους όσοι θέλουν να πουν τη γνώμη τους. Όπως λοιπόν αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου

«Δύο ακόμα διαδικασίες για την ίδρυση της ΝΕΡΙΤ, ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας και ο Κανονισμός Εργασίας του νέου ανοικτού δημόσιου οργανισμού διαδραστικής ενημέρωσης και πολιτισμού, τίθενται σε ανοικτή δημόσια διαβούλευση μέσα από τις ιστοσελίδες http://www.opengov.gr/consultations/?p=2104 και http://www.opengov.gr/consultations/?p=2189 αντιστοίχως.

Από σήμερα (3/12/2013) μέχρι και την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, πολίτες και συλλογικοί φορείς, έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν προτάσεις και σχόλια σχετικά με τα όργανα διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και τις αρμοδιότητές τους, τη δομή και το έργο των υπηρεσιακών λειτουργιών της, τα θέματα εσωτερικού ελέγχου και διαδικασιών.

Ακόμα, μπορούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για τις διαδικασίες πρόσληψης και αξιολόγησης του προσωπικού της ΝΕΡΙΤ, τις διαδικασίες διαφάνειας και λογοδοσίας, αλλά και για θέματα που άπτονται του πλαισίου λειτουργίας της εταιρείας.

Στόχος της διαβούλευσης είναι να δημιουργηθούν στη ΝΕΡΙΤ οι κατάλληλες εταιρικές δομές – προσαρμοσμένες στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και εναρμονισμένες με τα διεθνή πρότυπα και πρακτικές, ώστε να αποτελέσει η ΝΕΡΙΤ το νέο δημόσιο οργανισμό διαδραστικής ενημέρωσης και πολιτισμού που όλοι επιθυμούμε.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι φάσεις της ανοιχτής δημόσιας διαβούλευσης για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και των σκοπών της ΝΕΡΙΤ, καθώς και για τον καθορισμό των απαραίτητων προσόντων του υπό πρόσληψη προσωπικού. Μετά το πέρας κάθε φάσης, η Επιτροπή Διαβούλευσης της ΝΕΡΙΤ θα δημοσιοποιηθεί την έκθεση διαβούλευσης, η οποία και θα αναρτάται στην ιστοσελίδα www.opengov.gr»

Με το… σλόγκαν λοιπόν «Πάρε μέρος στη δημόσια διαβούλευση για τη ΝΕΡΙΤ – Για να γίνει η ΝΕΡΙΤ η δική σου φωνή!» οι αρμόδιοι περιμένουν δημοσίως τις απόψεις και προτάσεις κάθε πολίτη που θέλει να βοηθήσει στη διαμόρφωσή της. Τώρα για το αν θα τις λάβουν υπόψη τους ή απλώς θα τις… καταγράψουν είναι άλλο θέμα! Είπα: είμαστε καλόπιστοι, έστω κι αν η ιστορία (τους) δεν έχει αποδείξει έως τώρα ότι είναι και πολύ… υπέρ του διαλόγου!

Γρηγόρης Μελάς