NEΡΙΤ: Φόβοι για κίνημα «Δεν πληρώνω»

Οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα περιλαμβανούν το ανταποδοτικό τέλος!

 Στις 31 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντέλης Καψής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας έβαλαν υπογραφές τους στην ΚΥΑ που επαναφέρει το ανταποδοτικό τέλος( ύψους 3 ευρώ) υπέρ της ΝΕΡΙΤ, έξι μήνες μετά την κατάργηση του τέλους( ύψους 4,25ευρώ τον μήνα) που πληρώναμε για την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real Life, στόχος της κυβέρνησης, ενόψει της έκδοσης των πρώτων λογαριασμών της ΔΕΗ που θα περιλαμβάνουν το ανταποδοτικό τέλος, είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τον σκοπό της κίνησης, καθώς υπάρχουν φόβοι για εκδήλωση κινήματος » Δεν πληρώνω». Οι  εμπλεκόμενοι στην επιχείρηση επαναφοράς του ανταποδοτικού τέλους τη χαρακτηρίζουν «νομικά δεδομένη» καθώς θα μπορούσε να έχει ενεργοποιηθεί από τη σύσταση της ΝΕΡΙΤ!

Αυτό που ακόμα δεν έχει στοιχειοθετηθεί είναι η ανταποδοτικότητα, πως θα επιστρέφονται στον πολίτη που πληρώνει συνδρομή ανάλογες παροχές, δεδομένου ότι για την ώρα υπάρχει μόνο ένα κανάλι. 

Όσο για το που θα πάνε τα 3ευρώ; Μόνο το 1,5ευρώ θα φτάσει στα ταμεία της ΝΕΡΙΤ.Ο προϋπολογισμός που εγκρίθηκε προβλέπει ότι από τα 207 εκατομμύρια τα 100 θα είναι πλεόνασμα, το Υπουργείο Οικονομικών θα παρακρατεί το μισό για άγνωστη μέχρι στιγμής χρήση!  

  
Διαβάστε εδώ όλες τις MEDIA ειδήσεις