Μηδέν χρέη μέχρι το 2014 υποσχέθηκε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ στην Βουλή

Διαβάστε ακόμη τί είπε ο υπουργός Πολιτισμού για τον σχεδιασμό της ΕΡΤ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Λ. Ταγματάρχης, επεσήμανε ότι η δημόσια τηλεόραση θα κάνει άνοιγμα προς το θέατρο με την προβολή ποιοτικών παραστάσεων, ενώ μετά από πίεση του Α. Γεωργιάδη για το ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε να γίνουν στην ΕΡΤ κάποια αφιερώματα για την επανάσταση του 1821.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Τ. Χυτήρης προανήγγειλε «φρένο» στις πάσης φύσεως κυβερνητικές παρεμβάσεις στην ΕΡΤ, χαρακτήρισε λογικό και απαραίτητο το ανταποδοτικό τέλος, ενώ δεσμεύθηκε να καταθέσει στην επιτροπή τους μισθούς των golden boys, που στο πρόσφατο παρελθόν αμείβονταν από την ΕΡΤ με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Ο κ. Χυτήρης είπε ότι θα δημιουργηθεί ο «συνήγορος του τηλεθεατή», θα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ όλα τα έξοδα και οι αναθέσεις, ενώ για τις θέσεις ευθύνης στο Ραδιομέγαρο θα γίνονται πλέον εσωτερικοί ανοιχτοί διαγωνισμοί. Ο υπουργός σημείωσε ότι προχωρεί εντατικά ο σχεδιασμός του προγράμματος της νέας σεζόν, ενώ προανήγγειλε ότι μέσα στην επόμενη διετία θα συρρικνωθούν σημαντικά οι διαφημίσεις, έτσι ώστε να μη διακόπτονται καθόλου οι προβαλλόμενες ταινίες και εκπομπές πολιτισμού.