Λάκης Λαζόπουλος για ΣτΕ: Δεν πας με νεροπίστολο σε πάρτι από Καλάσνικοφ

Λάκης Λαζόπουλος

Βαριές κουβέντες τόσο για το Συμβούλιο της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες όσο και για το ΕΣΡ είχε ο Λάκης Λαζόπουλος.

«ΕίΣτΕ και φαίνεΣτΕ!» είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσίευσε ο Λάκης Λαζόπουλος στοalstantiri.gr λίγη ώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

[dfp_ads id=236982]

«Επιβεβαιωθήκαμε για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο» γράφει και σημειώνει πως τη μεγάλη χαρά δεν την πήραν μόνο οι εργαζόμενοι των καναλιών που επρόκειτο να κλείσουν αλλά «οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι αφού πάρουν τα ωραία τους λεφτά πίσω, θα μπορούν να εκπέμπουν όπως και πριν».

Επιτίθεται με σφοδρότητα στο ΣτΕ γράφοντας πως «δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά (…) είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα». Μιλά για «χρονικό μια προαναγγελθείσας αντισυνταγματικότητας» και χαρακτηρίζει τους νόμους «υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης» που «δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος νέων πολιτικών και μάλιστα αριστερόστροφων».

Όπως σημειώνει «στην πραγματικότητα επέλεξε την προηγούμενη αντισυνταγματικότητα. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ΣτΕ; Να διαλέγει μεταξύ δύο αντισυνταγματικών νόμων, ποιος θα ισχύσει; Τι έχουμε φεστιβάλ αντισυνταγματικότητας, πρώτο βραβείο; Δεν είδα να επιβάλλει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Το άφησε φλου, όποτε, αν και οπόταν. Έτσι στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο».

Εκτός όμως από το ΣτΕ, ο Λάκης Λαζόπουλος επιτίθεται και στο ΕΣΡ…