Κόντρα κορυφής στην ΕΡΤ για Αρβανίτη – Κατσίμη!

Τζώνυ Καλημέρης για Πρόεδρο Δ/Σ ΕΡΤ: "Εξέθεσε με την ανακοίνωσή του τα υπόλοιπα μέλη του Δ/Σ, αγνοώντας την συλλογική μας απόφαση. Προσβλητικότατος"!

Σε κόντρα κορυφής φαίνεται πως εξελίσσεται η απομάκρυνση των δημοσιογράφων Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένας Κατσίμη από την παρουσίαση της εκπομπής Πρωινή Ενημέρωση.

Ήταν ο Αιμίλιος Λιάτσος που πήρε την απόφαση να παυθούν μέχρι νεωτέρας οι δύο παρουσιαστές, απόφαση η οποία στηρίχθηκε με επίσημη ανακοίνωση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, Νίκο Σίμο. Κι εκεί που η απόφαση έμοιαζε οριστική, ήρθε μια νέα ανακοίνωση, αυτή τη φορά από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΡΤ, Νίκου Τέλλη, ο οποίος εξέφρασε την πρόθεση από μεριάς διοίκησης της ΕΡΤ για «επαφή με τους δύο δημοσιογράφους, προκειμένου να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εξαντληθεί κάθε περιθώριο εκτόνωσης της έντασης που δημιουργήθηκε μετά το επίμαχο περιστατικό της εκπομπής και όσα επακολούθησαν». 

Αυτή η «ένταση» ωστόσο, φαίνεται πως μόνο προς εκτόνωση δεν βαίνει…

Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του MEGA, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ανάρτησε στην ιστοσελίδα aixmi και εν συνεχεία στο twitter ένα κείμενο στο οποίο γίνεται αναφορά στη διάσταση απόψεων που υπάρχει στην «κορυφή» της ΕΡΤ.

Το κείμενο αναφέρει…

«Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Νίκος Τέλλης, αντιλαμβανόμενος τη ζημιά που έχει προκληθεί από το κόψιμο της εκπομπής του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσίμη, παρενέβη δημόσια και ζήτησε να υπάρξει άμεση επαφή της διοίκησης με τους δημοσιογράφους, ώστε να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να εκτονωθεί η ένταση.

Ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης έχει υποδειχθεί από το ΠΑΣΟΚ και φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ διαφορετικό κλίμα από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νίκο Σίμο, και τον γενικό διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιο Λιάτσο, που έχουν υποδειχθεί από τη ΝΔ.

Είναι χαρακτηριστική η επισήμανσή του ότι το κόψιμο της εκπομπής δεν μπορεί παρά να είναι προσωρινό, διότι διαφορετικά θα δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα στην ΕΡΤ.

«Αν τυχόν η απομάκρυνση των δημοσιογράφων προσλάμβανε μόνιμο χαρακτήρα θα επρόκειτο για ένα μέτρο ακραίο, δυσανάλογα επαχθές και περιοριστικό της δημοσιογραφικής ελευθερίας και, ως τέτοιο, θα κινδύνευε να αδικήσει την εμπεδωμένη στο τηλεοπτικό κοινό εικόνα σοβαρότητας, αντικειμενικότητας και πολυφωνίας που γενικώς έχει και οφείλει να έχει η ΕΡΤ ως αξιόπιστη δημόσια τηλεόραση», δηλώνει.

Για το αν και κατά πόσο οι δυο δημοσιογράφοι παραβίασαν τη δημοσιογραφική δεοντολογία, μιλάει πολύ χαλαρά… «Δε στερείται βάσεως η συζήτηση», επισημαίνει».

Τα σχόλια του Τζώνυ Καλημέρη

Αυτό το κείμενο εντόπισε ο Τζώνυ Καλημέρης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ και αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Νίκου Τέλλη, μίλησε με πολύ σκληρά λόγια.

«Ατυχής η πρωτοβουλία του Προέδρου να βγάλει υποδεικτική προς όλους ανακοίνωση, όταν όλοι αποφασίσαμε το θέμα να χειριστεί ο Λιάτσος.», έγραψε ο Τζώνυ Καλημέρης στο twitter και όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Ζούλα «Η απόφαση ποια είναι; Η απομάκρυνση;», πρόσθεσε: «Όχι. Όπως και στην περιπτωση της Έλλης, το θέμα θα το χειριστεί ο Αιμίλιος. Όχι το Δ/Σ. Δεν αποφασίζει αυτό τους παρουσιαστές».

Ο Τζώνυ Καλημέρης δεν σταμάτησε όμως εκεί, συνέχισε με τρεις ακόμα αναρτήσεις, σε πολύ αυστηρό ύφος:

«Εξέθεσε με την ανακοίνωσή του τα υπόλοιπα μέλη του Δ/Σ, αγνοώντας την συλλογική μας απόφαση. Προσβλητικότατος»!

«Η ένσταση μου έχει να κάνει με την δημοσιοποιήση, εν είδη «σοφών» συμβουλών, προσωπικών απόψεων που εκθέτουν τα μέλη ΔΣ».

«Ένας λόγος παραπάνω. Να λύνουμε τα όποια μας προβλήματα μόνοι μας, όπως τα δημιουργούμε».


Διαβάστε ακόμα:

Για «εκτόνωση της έντασης» καλεί τους Αρβανίτη – Κατσίμη η διοίκηση της ΕΡΤ

Η απάντηση των παρουσιαστών της «Πρωινής Ενημέρωσης» στον… συνάδελφο Νίκο Σίμο!

Τι είπε ο Λάκης Λαζόπουλος για τον Κώστα Βαξεβάνη και το κόψιμο της «Πρωινής ενημέρωσης»

Δείτε τη μεγάλη αναστάτωση που επικρατεί μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ! Αποκλειστικές εικόνες!

Τι είπε ο Γιώργος Παπαδάκης για τον Αιμίλιο Λιάτσο και την απομάκρυνση των Αρβανίτη – Κατσίμη;

Μεγάλη αναστάτωση στην ΕΡΤ για την απομάκρυνση Αρβανίτη – Κατσίμη! Στάση εργασίας εν αναμονή επαναλαμβανόμενων απεργιών