Καταχρηστική η χθεσινή 6ωρη στάση της ΕΣΗΕΑ- Πάμε για 6ημερη απεργία στα ΜΜΕ

Διαβάστε τις προθέσεις του Διασωματειακού των ΜΜΕ για κλιμάτωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Kαταχρηστική έκρινε το Δικαστήριο τη χθεσινή 6ωρη στάση εργασίας (από 6 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι) που αποφάσισε ξαφνικά το Δ.Σ. της EΣHEA. Tο δικαστήριο έκρινε αόριστο το λόγο που επικαλέστηκε η EΣHEA (για να μη γίνονται απολύσεις) και έκρινε ότι ο χώρος των εντύπων είναι πιεζόμενος λόγω οικονομικών συγκυριών. Παράλληλα, καταχρηστικό έκρινε και το αίτημα της στάσης εργασίας αναφορικά με την υπογραφή ΣΣE, καθώς από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι η αποτυχία για τη σύναψη ΣΣE βαρύνει αποκλειστικά την εργοδοσία.

Σήμερα συνέρχεται το Διασωματιακό των ΜΜΕ προκειμένου να συζητήσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στον κλάδο, με σκέψεις για επανάληψη των δύο 48ώρων απεργιών, αλλά και για 6ήμερη απεργία η οποία θα διασφαλίσει ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει κανένα κυριακάτικο φύλλο.

Στο μεταξύ, οι δημοσιογράφοι των «Νέων» σε χθεσινή συνέλευση στα γραφεία της εφηµερίδας, αφού δηλώνουν ότι δεν επιθυµούν να διαταραχθούν οι συλλογικές διαπραγµατεύσεις και να ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις, έκαναν σαφές με ανακοίνωση τους ότι δεν είναι διατεθιμένοι να συνεχίσουν να μετέχουν σε «τυφλές» κινητοποιήσεις  ιδιαίτερα µάλιστα αν δεν έχουν προηγηθεί γενικές συνελεύσεις των δηµοσιογράφων στους χώρους δουλειάς. Η ανακοίνωση που υπέγραψαν 88 μέλη της ΕΣΗΕΑ, καταλήγει: «Καλούµε την Ένωση να εγκαταλείψει την ατελέσφορη πρακτική των αδιέξοδων απεργιών και να επιχειρήσει την υπογραφή σύµβασης µε εκείνους τους εργοδότες οι οποίοι έχουν δεσµευτεί σχετικά. Κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε ως µοχλός πίεσης και για τους υπολοίπους».