Η σημασία της διαφάνειας τονίστηκε στο 27ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΡΤ με τις λεπτομέρειες από την ομιλία του κ. Θανάση Παπαγεωργίου

Ανέφερε ακόμη πως η διοικητική αναδιάρθρωση που προχωρά θα βοηθήσει και στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των καναλιών της ΕΡΤ.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της ΕΡΤ:

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Θανάσης Παπαγεωργίου μίλησε σήμερα στο 27ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, το οποίο διεξάγεται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και ολοκληρώνει τις εργασίες του το απόγευμα.

Αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση της ΕΡΤ, τόνισε ότι η εταιρεία δεν παρουσιάζει πλέον ελλείμματα, αντιθέτως έχει πλεόνασμα 50 εκ., ευρώ φέτος, ενώ μέχρι το 2014 θα έχουν απαλειφθεί και όλες οι σωρευμένες ζημίες. Με βάση τα παραπάνω, ανέφερε ότι η οποιαδήποτε συζήτηση για συρρίκνωση της ΕΡΤ είναι ανεδαφική και χαρακτήρισε τις σχετικές προτάσεις ως εξωθεσμικές, που δεν στηρίχθηκαν σε πορίσματα της Eurostat ούτε έλαβαν υπόψη τα επίσημα οικονομικά στοιχεία της διοίκησης της ΕΡΤ.

Χαρακτήρισε το ανταποδοτικό τέλος ζωτικής σημασίας για την ΕΡΤ, επανέλαβε ότι είναι από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη και υπογράμμισε ότι μεγάλο μέρος του, περίπου το 1/3, επιστρέφει στο κράτος άμεσα ή έμμεσα. Ακόμα είπε, ότι η οικονομική εξυγίανση της εταιρείας βασίστηκε κατά κύριο λόγο στην περικοπή των μισθολογικών δαπανών και την περιστολή της σπατάλης. Διευκρίνισε επίσης, ότι μειώθηκαν σημαντικά τα κοστολόγια των εξωτερικών παραγωγών.

Ο κ. Παπαγεωργίου υπογράμμισε ότι η διαφάνεια αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκηση. Το καθεστώς διαύγειας, είπε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, τηρήθηκε στη σύναψη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου και στην τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών από το μόνιμο προσωπικό της εταιρείας, ενώ γίνεται έλεγχος για τον εντοπισμό και την απομάκρυνση των υπαλλήλων της ΕΡΤ που διατηρούν και άλλη θέση στον δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε, προχωρά η ολοκλήρωση της διοικητικής αναδιάρθρωσης, μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου (business plan) που θα επιτρέψει μεταξύ άλλων τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας των καναλιών της ΕΡΤ και την ορθή αξιοποίηση του υπάρχοντος ανθρώπινου δυναμικού, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων εργαζομένων.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι υπάρχει σχεδιασμός για τη διάθεση μέρους του πλεονάσματος της εταιρείας στην προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού και στην ενίσχυση της εσωτερικής παραγωγής, με σκοπό τη δημιουργία ποιοτικού προγράμματος που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των Ελλήνων πολιτών.