Η ΕΡΤ θα βγάλει δελτίο ειδήσεων από την Ειδομένη

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση.

Η ΕΡΤ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για στήριξη της προσπάθειας να αντιμετωπισθούν οι τεράστιες ανάγκες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες λόγω της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών.
H δημόσια ραδιοτηλεόραση θα παρέχει διαρκή ενημέρωση από όλα της τα Μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο) για το πώς διαμορφώνονται οι ανάγκες των προσφύγων και το πού πρέπει να επικεντρωθεί η προσφερόμενη από φορείς και συλλογικότητες βοήθεια.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής συνάντηση εκπροσώπων περισσότερων από 30 φορέων που δραστηριοποιούνται στο προσφυγικό με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, προκειμένου να καθοριστούν οι βέλτιστες πρακτικές επικοινωνίας των δράσεων και αναγκών των οργανώσεων και των εθελοντών από τα μέσα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού, η ΕΡΤ δημιούργησε Γραφείο Συντονισμού το οποίο θα υποδέχεται τα αιτήματα και τις ανάγκες φορέων και συλλογικοτήτων και θα διαχέει την πληροφορία σε όλα τα μέσα της.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της ΕΡΤ1 στις 21.00 και αμέσως μετά η εκπομπή FOCUS με τον Πάνο Χαρίτο θα μεταδοθούν ζωντανά από τον προσφυγικό καταυλισμό της Ειδομένης. Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών, μέλη οργανώσεων που δρουν στο πεδίο και πρόσφυγες, αναλύουν τα νέα δεδομένα και παρακολουθούν την εξέλιξη της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες με ζωντανές συνδέσεις.

Την Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Μαρτίου, όλες οι ενημερωτικές εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων της ΕΡΤ1 θα φιλοξενήσουν εκτεταμένες θεματικές ενότητες για το προσφυγικό, ενώ καθημερινά θα παρουσιάζονται εμβόλιμα στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ κάρτες με χρηστικές πληροφορίες για δράσεις που στοχεύουν στην ανακούφιση των προσφύγων.

Η Ελληνική Ραδιοφωνία από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου θα μεταδίδει καθημερινά από το Πρώτο Πρόγραμμα (στις 09.00, 13.00, 17.00 και 21.00) καθώς και από το Δεύτερο Πρόγραμμα, την ΕΡΑ Σπορ και το Kosmos (στις 10.00, 14.00, 18.00 και 22.00) ειδικό δελτίο για τους πρόσφυγες με χρηστικές πληροφορίες για στοχευμένες δράσεις, καθώς και για το πού μπορούν οι πολίτες να προσφέρουν υλικά και εθελοντική υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται συγκεκριμένες ανάγκες.

Τα Νέα Μέσα της ΕΡΤ θα θέσουν σε λειτουργία από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου το θεματικό site ert4refugees.ert.gr, μέσα από το οποίο οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν live ή on demand τη ραδιοφωνική και τηλεοπτική καμπάνια της ΕΡΤ και να πληροφορηθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συνεισφέρουν στην ανακούφιση των προσφύγων. Μέσα από live blogging οι πολίτες μπορούν να λαμβάνουν άμεση και έγκυρη πληροφόρηση για το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και να αλληλεπιδρούν στον δημόσιο διάλογο από τα social media της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσα από το #ert4refugees.