Γεροβασίλη: Την Παρασκευή η διαβούλευση για τις τηλεοπτικές άδειες

Την Παρασκευή ξεκινά η διαβούλευση για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως ανακοίνωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως είπε η κα Γεροβασίλη, η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει από 7 έως 10 μέρες και στη συνέχεια και αφού ενσωματωθούν όσες παρατηρήσεις κρίνεται σκόπιμο, θα αναρτηθεί η οριστική προκήρυξη, με προθεσμία 30 έως 45 ημερών για την κατάθεση των φακέλων.

Από την διαδικασία αυτή θα προκύψει η λίστα όσων πληρούν τα κριτήρια, και η συζήτηση των σχετικών ενστάσεων, εφ όσον υπάρξουν. Το τελικό στάδιο της διαδικασίας προβλέπει την δημοπράτηση των συχνοτήτων.

Ήδη έχουν δημοσιευτεί οι δύο από τις τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, που προβλέπονται από την προκήρυξη και που αφορούν την μεταφορά αρμοδιότητας της διενέργειας του διαγωνισμού στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, και τον ελάχιστο αριθμό εργαζομένων ανά ειδικότητα, ώστε να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας.

Εντός των ημερών θα εκδοθεί και η τρίτη Κοινή Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει την τιμή εκκίνησης για κάθε τηλεοπτική άδεια.

Διαβάστε εδώ όλες τις MEDIA ειδήσεις