Εβδομάδα mega-λων αποφάσεων

Έως και πέρυσι, αυτή την περίοδο τα τηλεοπτικά κανάλια ξεκινούσαν το λανσάρισμα των εκπομπών και σειρών που θα έβγαζαν στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Φέτος όμως, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο, οι αποφάσεις των στελεχών λαμβάνονται από μήνα… για τον επόμενο!

Πριν από καιρό, σε κείμενο του Newsit, είχα αναφερθεί στην εκταμίευση του ομολογιακού δανείου που είχε εγκριθεί για το MEGA. Το κανάλι της Μεσογείων, αντιμετωπίζοντας μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας, στο πρώτο μισόν της σεζόν, έβγαλε το prime time του με επαναλήψεις σειρών, ενώ την τελευταία στιγμή καλύπτοντας μέρος των υποχρεώσεών του στο STUDIO ATA κατάφερε να βγάλει στον αέρα το «Master Chef», που τελούσε υπό… ομηρία, αφού η εταιρεία παραγωγής δεν έδινε το υλικό αν δεν λάμβανε κάποια χρήματα.

Ωστόσο, το επόμενο διάστημα στη Μεσογείων πρέπει να βγάλουν κι άλλα προγράμματα στον αέρα, αλλά ακόμα… δεν ξέρουν τι, αφού φαίνεται ότι κάποιο ή κάποια από αυτά, θα μετατεθούν τελικά για την επόμενη σεζόν.

Αυτά που περιμένουν να βγουν στον αέρα, είναι η σειρά «Με τα παντελόνια κάτω» που έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα και όλα δείχνουν πως είναι σε καλό δρόμο. Εν αναμονή είναι και η σειρά «Πίσω στο σπίτι» που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, οι κάμερες θα πιάσουν δουλειά μέσα στις επόμενες μέρες. Σε εκκρεμότητα όμως, είναι οι «Κηπουροί» που οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων δεν τους ευνόησε καθώς απαιτείται καλός καιρός για τα γυρίσματα.

Δύο ακόμα εκπομπές που περιμένουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν γυρίσματα είναι οι μαγειρικές εκπομπές του Λευτέρη Λαζάρου και του Γιάννη Λουκάκου. Το κλίμα σε αυτές παραμένει αισιόδοξο και περιμένουν να ξεκινήσουν γυρίσματα. Όπως είπα όμως, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, καθώς αυτή την περίοδο στο MEGA έχουν βάλει τα κοστολόγια κάτω και προσπαθούν να κόψουν από όπου μπορούν, για να είναι σίγουροι πως ό,τι θα βγάλουν στον αέρα, θα συνεχίσει να είναι on air και δεν θα υπάρξει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη, όπως αυτή των «Βασιλιάδων».

Άλλωστε, μέρος από τα χρήματα που πήραν πρέπει να δοθεί και σε υποχρεώσεις που έχουν εδώ και πολύ καιρό, καθώς συντελεστές παλαιότερων σειρών, παραμένουν απλήρωτοι. Εν αναμονή λοιπόν, για να δούμε τι αποφάσεις θα πάρουν στη Μεσογείων και αν θα βγουν όλες οι προγραμματισμένες σειρές κι εκπομπές στον αέρα…!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

Παρέμβαση ΕΣΡ στο MEGA ζητει ο ΣΥΡΙΖΑ