Εύα Καϊλή για MEGA και τηλεοπτικές άδειες: «Η κυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει μια επιχείρηση»

MEGA

«Με λυπεί αφάνταστα όλο αυτό που συμβαίνει»

Συνέντευξη στον Λάζο Μαντικό και στον ART90,6 FM έδωσε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στο MEGA.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να στοχοποιήσει μια επιχείρηση η οποία επιχείρηση αν οικονομικά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει είναι ένα άλλο ζήτημα. Όταν υπάρχει δυνατότητα να δοθούν τηλεοπτικές άδειες και κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις, δεν μπορείς να περιορίζεις τον αριθμό εκείνων που θα μπορέσουν να επωφεληθούν. Είναι ενάντια σε κάθε Ευρωπαϊκό Δίκαιο για την ελευθερία του λόγου και για την Ελευθερία έκφρασης και για την παροχή υπηρεσιών. Όλα αυτά νομίζω και στο ΣτΕ και στην Ευρώπη δεν θα μπορέσουν να παραμείνει ο αριθμός αυτός. Θα υπάρξει μεγαλύτερος αριθμός. Βεβαίως θα αυξηθεί, μπορεί να μην αρέσει καθόλου στην κυβέρνηση γιατί είναι ιδεοληπτικοί στο συγκεκριμένο θέμα.

Προσπαθεί να στοχοποιήσει κάποιους για να εξυπηρετήσει το μοναδικό επιχείρημα που της έχει απομείνει. Ναι θα την πληρώσει ένα κανάλι που αυτό το ονόμασε το κανάλι της διαπλοκής και τα υπόλοιπα κανάλια και η διαπλοκή που δημιουργεί η ίδια η κυβέρνηση είναι μια διαφορετική διαπλοκή. Λοιπόν όλα αυτά είναι πολύ εύκολα, είναι λόγια. Καταλαβαίνουμε ότι χρειάζεται ένα αφήγημα για να εξηγήσει την τρομερή αποτυχία και την ποιότητα της ζωής των Ελλήνων που έχει πέσει τον τελευταίο χρόνο ασύγκριτα με τις τελευταίες χρονιές.

«Είναι ιδεοληπτικό, όταν το φάσμα σου επιτρέπει 16 κανάλια, δεν θες 16 βάλε 12, δεν μπορεί να λες η διαφημιστική μπήκε 200εκ και εγώ θεωρώ ότι είναι 4 τα κανάλια. Ποια έρευνα; πως έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα; Είναι καθαρά ιδεοληψίες και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί είναι μια κυβέρνηση που προσπαθεί να δείξει προς τα έξω ένα πρόσωπο Ευρωπαϊκό και προοδευτικό, αλλά η ιδεοληψία της δεν την αφήνει να κάνει το βήμα αυτό και η χώρα παραμένει εγκλωβισμένη και ο κίνδυνος δεν έχει φύγει»

Για επιστολή της κομισιόν:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι δεν μπορείς να ελέγξεις τα κανάλια, δεν μπορείς να ζητάς αναδρομικά να πληρωθούν άδειες που έχουν πληρωθεί, δεν μπορείς να βάζεις εμπόδια στην ελευθερία λόγου. Αυτή η επιστολή ήταν μόνο ένα μέρος της πολιτικής που σχεδιάζεται, όπου δημιουργείτε Ευρωπαϊκή νομοθεσία γιατί δεν υπάρχει. Που θα φροντίσει να υπάρχει χώρος για ελευθερία, να υπάρχει και ανεξαρτησία στα ΜΜΕ. Οπότε αυτό είναι σε εξέλιξη στην Ευρώπη».

«Εμένα με λυπεί αφάνταστα όλο αυτό που συμβαίνει. Γιατί για εμένα το ΜEGA ήταν οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκα, άνθρωποι οι οποίοι δούλευαν ατέλειωτες ώρες. Μια φανταστική ομάδα με εξαιρετικού επιπέδου ενημερωτικό τομέα. Σε αυτό τον χώρο ήμουν και εγώ. Πολλοί προσπαθούν να επιβιώσουν από την στοχοποιήσει που έχουν υποστεί απο την ρητορική της κυβέρνησης. Αυτή η ρητορική μίσους ήταν για εμένα η χειρότερη πληγή που πρέπει να επουλωθεί στην Ελλάδα και δημιούργησε και έχει ευθύνη η κυβέρνηση αυτή»

Ακούστε εδώ όλη την συνέντευξη της Εύας Καϊλή: