Η επίσημη δήλωση του Διονύση Τσακνή για το κόστος της εκπομπής του Γιάννη Μπέζου

Διονύση Τσακνή

Μετά τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί ξανά για την εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της ΕΡΤ παίρνει επίσημα θέση.

Ο Γιάννης Μπέζος μίλησε στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά» αναφερόμενος μεταξύ άλλων την εκπομπή που παρουσιάζει στην ΕΡΤ και τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί για το κόστος της, πυροδοτώντας ξανά σχόλια που έκαναν το γύρο του διαδικτύου. Με ένα δελτίο τύπου η ΕΡΤ αποστέλλει σχετική απάντηση του προέδρου της Διονύση Τσακνή για το θέμα.

[dfp_ads id=236982]

Το δελτίο τύπου της ΕΡΤ με την απάντηση του Διονύση Τσακνη

Σε ερώτηση σχετικά με την εκπομπή «Μιλώντας για το θέατρο», ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Διονύσης Τσακνής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι πλέον γνωστό, ότι η παραπληροφόρηση, αποτελεί περίπου εθνικό σπορ. Από άγνοια, ή από διατεταγμένη υπηρεσία, δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Και το αποτέλεσμα, δηλητηριώδες πάντα, δυστυχώς, δεν ανατρέπεται, όσο κι αν παραθέσει κανείς τα αληθή γεγονότα. Η ζημιά έχει συντελεστεί.

Η εκπομπή που παρουσιάζει ο Γιάννης Μπέζος κοστίζει στον Έλληνα φορολογούμενο 40 – 50.000 ευρώ, ανά επεισόδιο (αναλόγως του πόσο ευφάνταστος είναι ο τηλεοπτικός παρουσιαστής, ή ο συντάκτης κάποιου άρθρου σε εφημερίδα ή ιστότοπο).

Η αλήθεια τώρα, όπως φαίνεται και στη Διαύγεια με ημερομηνία 6/4/2016 και αρ. Πρωτοκόλλου 1087:

Η εκπομπή «ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ», δώδεκα επεισοδίων με παρουσιαστή τον κύριο Γιάννη Μπέζο, έχει συνολικό κόστος, 90.240 ευρώ, άρα κόστος ανά επεισόδιο 7.520 ευρώ, πλέον ΦΠΑ.

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος κάτοχος διδακτορικού στη θεωρία των αριθμών, για να αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα στις 50.000 και στις 7.520. Και μιλώντας για το συγκεκριμένο ποσό, αναφερόμαστε στο συνολικό κόστος ανά εκπομπή και όχι στην αμοιβή του συγκεκριμένου ηθοποιού – παρουσιαστή».