“Έφυγε” από τη ζωή ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργιόπουλος

Γιώργος Γεωργιόπουλος

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΗΕΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου Γιώργου Γεωργιόπουλου, ο οποίος “έφυγε” από τη ζωή την Παρασκευή, 19 Αυγούστου σε ηλικία 62 ετών.

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος γεννήθηκε στον Αριστομένη Μεσσηνίας το 1954. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές, αποφοίτησε από το Τμήμα Παιδαγωγικής της Ακαδημίας Τριπόλεως και συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ως φοιτητής είχε ενεργή συμμετοχή στο αντιδικτατορικό κίνημα και ταυτόχρονα εργάστηκε στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» καθώς και στις «ΕΙΚΟΝΕΣ». Το 1977, ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ», ως συντάκτης και μετέπειτα ως υπεύθυνος του εργατικού – συνδικαλιστικού τμήματος της εφημερίδας.

Τη σταδιοδρομία του συνέχισε στην εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», όπου εργάστηκε επί σειρά ετών, έως και τη συνταξιοδότησή του. Στο «ΕΘΝΟΣ» διετέλεσε, μεταξύ άλλων, υπεύθυνος του ένθετου για την Εργασία, το οποίο σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Συνεργαζόταν για πολλά χρόνια με το περιοδικό «FLASH ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ», διατηρώντας τη στήλη «Ιστορικές αναδρομές».

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος υπήρξε ένας σεμνός και καλός συνάδελφος με ήθος και αξιοπρέπεια, ο οποίος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και ζήλο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη σύζυγό του Μαρία, τα δύο του παιδιά και τους λοιπούς οικείους του και αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο.

Η κηδεία του Γιώργου Γεωργιόπουλου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα, 22 Αυγούστου και ώρα 18.00 στην ιδιαίτερη πατρίδα του στη Μεσσηνία, όπου και διέμενε το τελευταίο διάστημα.