Χυτήρης: Θα κοπεί το μακρύ χέρι του Yπουργείου στην ΕΡΤ

Διαβάστε τι είπαν για τα μελλοντικά σχέδια για τη ΕΡΤ

Πέρα από τα στοιχεία της οικονομικής εξέλιξης και του προσωπικού που έδωσαν τα στελέχη της κρατικής τηλεόρασης στους βουλευτές, έδωσαν και μερικές «ειδήσεις» για το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Η πλήρης εικόνα θα φανεί τον Σεπτέμβριο, όπως είπαν, με τις νέες εκπομπές που θα αποφασισθούν.

Ο Θ. Παπαγεωργίου απέδωσε εύσημα στους εργαζομένους της ΕΡΤ, που σήκωσαν το βάρος των περικοπών, ενώ η ΕΡΤ είναι η μόνη ΔΕΚΟ στην οποία οι εργαζόμενοι δεν πήραν αύξηση για το 2009.

Επανέλαβαν πως θα δίνεται μία παραγωγή ανά εταιρεία, πως έχουν στόχο να μαγνητοσκοπήσουν θεατρικές παραστάσεις και πως κάθε Κυριακή τα Μουσικά Σύνολα θα δίνουν μουσική παράσταση στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ.

Ο Τηλέμαχος Χυτήρης είπε πως θα κοπεί το μακρύ χέρι του υπουργείου στην ΕΡΤ και η κυβέρνηση θα δίνει μόνο τις γενικές κατευθύνσεις. Ενδιαφέρον είχε όταν βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να κάνουν επίθεση για τη μονομέρεια του δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ και έλαβαν απάντηση για τη «στρατιά των καλοπληρωμένων συμβούλων» που είχε η προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ.

Κατά τον κ. Παπαγεωργίου, ο έλεγχος στην κρατική τηλεόραση από το 2000 και μετά, ανεξάρτητως κυβερνήσεως, γινόταν από πρόσωπα εκτός ΕΡΤ, όπως είπε.

Η κουβέντα άναψε, όπως ήταν φυσικό, και πολλοί βουλευτές ζήτησαν τα στοιχεία με τις αμοιβές των καλοπληρωμένων συμβούλων, αφού δεν συντρέχει πλέον ο λόγος των «προσωπικών δεδομένων».

ΠΗΓΗ:ΠΑΡΟΝ