Χάος στα κανάλια μετά τη δημοπράτηση των αδειών – Σε αδιέξοδο παρουσιαστές, δημοσιογράφοι και τεχνικοί

τηλεοπτικές άδειες

Ποια είναι η επόμενη μέρα σε Alpha, Epsilon, Star και Mega;

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής η ελληνική ιδιωτική τηλεόραση μπήκε σε άλλη τροχιά με απρόβλεπτη πορεία και κατάληξη. Στον τηλεοπτικό χάρτη, μετά τη δημοπράτηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας παραμένουν μόνο δύο κανάλια, ο ΑΝΤ1 και ο ΣΚΑΪ. Το Mega και το Epsilon που έμειναν εκτός της διαδικασίας, αλλά και ο Alpha με το Star που δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μία άδεια, θα πρέπει να ρίξουν μαύρο μέσα στις επόμενες 89 μέρες. Δηλαδή, σε τρεις μήνες μπορεί να βρεθούν χωρίς εργασία 1,650 από τους 2,700 εργαζόμενους των ιδιωτικών σταθμών. Οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις από τις διοικήσεις των σταθμών κάνουν λόγο για προσφυγή στη δικαιοσύνη και συνέχιση της εκπομπής του σήματός τους. Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα;

[dfp_ads id=236982]

Πάγωσαν στον Alpha με το αποτέλεσμα

Το εύθυμο κλίμα στον Alpha άλλαξε αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Το ένα από τα δύο πρώτα σε θεαματικότητα κανάλια της χώρας έμεινε χωρίς άδεια παρά την προσφορά των 60 εκατομμυρίων ευρώ(!) που έκανε κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας. Στο κανάλι το Σαββατοκύριακο θα εξελιχθούν πολλαπλές συναντήσεις και ενδεχομένως νέες συμφωνίες ανάμεσα στην ιδιοκτησία και τους παρουσιαστές. Ωστόσο και παρά το αποτέλεσμα της δημοπρασίας, το κανάλι αποφάσισε αργά χθες, σύμφωνα με την εφημερίδα Freddo, να μην αναστείλει τις προγραμματισμένες του πρεμιέρες για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζεται η προετοιμασία των εκπομπών του Epsilon

Ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Epsilon, όπου ο μηχανισμός προχωρά κανονικά με κατασκευές σκηνικών και συσκέψεις για τις νέες εκπομπές που ξεκινούν σχεδόν στο σύνολό τους επίσης στις 12 του μήνα. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από τις θεματικές συχνότητες, υπάρχει πάντα το «μαξιλαράκι» της NOVA και του OTE TV.

Στον αέρα το The Voice και το Survivor του Star

Στο Star, ο γενικός διευθυντής του σταθμού Κάρολος Αλκαλάι, δήλωσε ότι προς το παρόν το κανάλι συνεχίζει κανονικά, ενώ το νομικό τμήμα ετοιμάζεται να προχωρήσει σε συναντήσεις με τους παρουσιαστές για το μέλλον των συμφωνιών τους, από την ερχόμενη Δευτέρα. Οι εργαζόμενοι, σοκαρισμένοι, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη διαδικασία στα social media. Η προετοιμασία των εκπομπών συνεχίζεται, ωστόσο, τα δύο ακριβά προγράμματα The Voice και Survivor βρίσκονται στο κενό. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, το πιθανότερο είναι ότι ο Τούρκος παραγωγός, Ατζούν Αλιτζαλί θα τα αποσύρει από τον σταθμό και θα τα διαθέσει σε άλλον ενδιαφερόμενο καναλάρχη.

Τι θα γίνει με το Mega;

Σε αυτή την ερώτηση κανείς δεν έχει απαντήσει μέχρι αυτή τη στιγμή. Σε αναζήτηση εργασίας σε άλλα τηλεοπτικά κανάλια και ειδησεογραφικά μέσα βρίσκονται πλέον γνωστά ονόματα του Mega, που παραμένουν απλήρωτα για τέσσερις μήνες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Secret των Παραπολιτικών, ενδιαφέρον από διάφορα Μέσα υπάρχει για πρόσωπα από το πολιτικό ρεπορτάζ και την παρουσίαση των δελτίων. Ανάμεσά τους είναι ο Αντώνης Φουρλής και η Αλεξία Τασούλη. Το επόμενο δεκαήμερο σε κάθε περίπτωση θεωρείται καθοριστικό για το μέλλον του καναλιού και των εργαζομένων που υποδέχτηκαν με διαφορετικά αισθήματα και τη διαβεβαίωση του Παναγιώτη Ψυχάρη στη Βουλή ότι το Mega δεν πρόκειται να κλείσει.