ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μυστική συμφωνία ιδιωτικών σταθμών

Η ισχύς… εν τη ενώσει! Αυτό ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς όπως μαθαίνουμε κάποιοι ιδιωτικοί σταθμοί σκέφτονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με κύριο σκοπό να μειώσουν τα έξοδά τους!

Με τα διαφημιστικά έσοδα συνεχώς να μειώνονται, οι ιδιωτικοί σταθμοί αναζητούν τρόπους για να ανταπεξέλθουν στις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες! Ένας από αυτούς που φαίνεται ότι σχεδιάζουν να θέσουν άμεσα σε εφαρμογή λοιπόν, έχει να κάνει με το κόστος μετάδοσης του αναλογικού σήματος. Όπως γνωρίζουμε, η Ελλάδα, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική με τα υπόλοιπα κράτη, βρίσκεται στη φάση της ψηφιακής μετάβασης. Για το λόγο αυτό και έχει συσταθεί από τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANT1, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR), η Digea, η εταιρεία που έχει αναλάβει και ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου της ψηφιακής μετάβασης στη χώρα μας. Σύμφωνα μάλιστα με απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU) που ισχύει για όλες τις χώρες παγκοσμίως, η ψηφιακή μετάβαση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα κανάλια έχουν σκεφτεί και μάλιστα έχουν προχωρήσει με άκρα μυστικότητα και σε σχετική μελέτη μέσω της Digea, για τη μεταφορά του αναλογικού σήματος στις περιοχές της χώρας μας που δεν έχουν ακόμη ψηφιακό σήμα. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι τη συγκεκριμένη υπηρεσία παρέχει από το 1998 μέχρι σήμερα, ο Όμιλος Forthnet μέσω της εταιρείας του SYNED. Οι πληροφορίες μας μάλιστα αναφέρουν ότι τα κανάλια που έχουν συνεργαστεί για τη μελέτη αυτή έχουν ήδη πάρει σχετικές προσφορές για τον επίγειο εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, το επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί κύκλος επαφών μεταξύ στελεχών ορισμένων ιδιωτικών σταθμών για την υλοποίηση ή όχι του έργου. Αν η απόφαση είναι θετική, τότε αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου έτους και όπως αναφέραμε, θα έχει ισχύ το πολύ έως το 2015, όπου θα ολοκληρωθεί η πλήρης μετάβαση στην ψηφιακή εποχή για όλη την Ελλάδα.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τι εξελίξεις θα υπάρξουν και ποια θα είναι τα αποτελέσματα των μυστικών αυτών συναντήσεων…!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε όλες τις MEDIA ειδήσεις εδώ!