Απεργία σήμερα: Απεργούν οι δημοσιογράφοι – Χωρίς εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο

Σε 24ωρη απεργία σήμερα (26.09.2017) οι δημοσιογράφοι. Δεν θα μεταδοθούν ενημερωτικές εκπομπές σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε σήμερα Τρίτη (26.09.2017) 24ωρη απεργία για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, τις συλλογικές συμβάσεις και τη διασφάλιση θέσεων εργασίας στα ΜΜΕ.

Με ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ καλεί όλα τα μέλη της, αλλά και τα μη μέλη της (!), όπως ας πούμε τα sites και τους εργαζόμενους σε αυτά, να συμμετάσχουν στην απεργία.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την απεργία

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή (σ.σ. σημερινή) απεργία για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ, για Συλλογικές Συμβάσεις και διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Η αυριανή απεργιακή μας κινητοποίηση αφορά όλους τους συναδέλφους, μέλη και μη μέλη της ΕΣΗΕΑ. Ζητούμε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει αμέσως, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν μία βιώσιμη και μακροπρόθεσμη λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ. Επιδιώκουμε ο Οργανισμός να μπορεί να περιλάβει στους κόλπους του όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ καί εκείνους που εργάζονται στο διαδίκτυο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγουμε την μαύρη και υποαμειβόμενη εργασία και τη μονοπώληση της Ενημέρωσης.

Καλούμε, συνεπώς, κάθε συνάδελφο να στηρίξει την αυριανή (σ.σ. σημερινή) κινητοποίηση, δίνοντας μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.