Αλεξάντερ Χόλαντ: Είχα πολλές συναντήσεις κορυφής – Προβλέπω συγχωνεύσεις καναλιών

Διαβάστε: Τι προβλέπει ο ισχυρός άνδρας του ΑΝΤ1 για το εγγύς μέλλον της τηλεόρασης

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, σε γεύμα που είχε με δημοσιογράφους στο «Πρυτανείον» του Golden Hall. Αποκάλυψε ότι η συνάντηση που είχε με τον Πέτρο Μπούτο δεν ήταν η μοναδική. Έχει συναντηθεί σχεδόν με όλα τα κορυφαία στελέχη των υπολοίπων καναλιών, όπως για παράδειγμα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Mega, Ηλία Τσίγκα, τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Star, Πάνο Κυριακόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Alpha, Κριστόφ Μάινους, με τον οποίο, όπως ανέφερε, γνωρίζοντε και είναι φίλοι είκοσι χρόνια. Αυτό γίνεται στην προσπάθεια του να γνωρίσει όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με το τηλεοπτικό γίγνεσθαι στη χώρα μας.

Αυτό που δεν είπε, αλλά είναι προφανές, είναι πως η δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται όλοι οι σταθμοί, χρειάζεται κοινή αντιμετώπιση, συνέργειες και συμφωνίες κυρίων για να αποφευχθούν άσκοποι ανταγωνισμοί και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Γλυκός άνθρωπος ο Γερμανός, προσηνής και με αίσθηση του χιούμορ, έδειχνε άνετος και ειλικρινής, έτοιμος να απαντήσει ειλικρινά σε όλα, όσα εκείνος ήθελε να πει. Τα μάτια του έλαμπαν όταν, ως χαζομπαμπάς, ο λόγος πήγαινε στις τρεις ανήλικες κόρες του. Και ήταν αυτό το θέμα που έφερνε και ξανάφερνε ο ίδιος αυτοβούλως.

Δεν έκρυψε πως ερχόμενος στην Ελλάδα βρήκε την κατάσταση λίγο χειρότερη από ότι την περίμενε. Έδειχνε να «διασκεδάζει» με τον τρόπο που λειτουργούν πολλά πράγματα στην ελληνική αγορά και καταστάσεις, όπως η ύπαρξη αγγελιόσημου, που δεν τις συναντάς πουθενά αλλού -τουλάχιστον στην Ευρώπη. Φάνηκε αισιόδοξος ωστόσο, θεωρώντας ότι θα βγούμε από το τούνελ μέσα στην επόμενη διετία. Μέχρι τότε όμως, τόνισε πως, ο προγραμματισμός θα γίνεται βήμα-βήμα και με κύριο στόχο την εξοικονόμιση χρημάτων. Ήδη οι αμοιβές των υψηλόβαθμων στελεχών του καναλιού έχουν περικοπεί, αυτό είναι γνωστό και η εντολή είναι όλες οι παραγωγές -όπως για παράδειγμα αυτή του Dancing- να κινούνται περίπου 20-30% χαμηλότερα.

Παραδέχθηκε πως υπάρχει πρόβλημα στην πρωινή ζώνη, αλλά δεν ξέρει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι, αλλά ούτε έδειξε να πολυπιστεύει -τουλάχιστον στην παρούσα φάση- το ενδεχόμενο να υπάρξει από τη νέα σεζόν μία εκπομπή, η οποία θα ξεκινά νωρίς το πρωί και θα τελειώνει αργά το μεσημέρι.

Ενημέρωσε επίσης, πως δεν υφίσταται θέμα να μην παρουσιάζει η Ευγενία Μανωλίδου σε καθημερινή φάση την εκπομπή της. Το πρόγραμμα θα λέγεται Dancing with the stars daily» και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην Μαρία Χούκλη.

Διέψευσε ότι υπάρχει έστω και εν σπέρματι η σκέψη να κάνουν οι «Ράδιο Αρβύλα» κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνουν τώρα, π.χ. να παρουσιάζουν ενναλακτικό δελτίο ειδήσεων όπως κυκλοφορεί. Εκ των συμφραζομένων, θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς πως θεωρεί και αυτός σημαία τον Γιώργο Παπαδάκη, αλλά δεν φάνηκε να βιάζεται να συναντηθούν, ώστε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση του συμβολαίου του, το οποίο ως γνωστό λήγει στο τέλος του 2011. Τέλος, επιβεβαίωσε ότι πρόθεση του καναλιού είναι το «Ελλάδα έχεις Ταλέντο» να ξεκινήσει με την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.