Άδειες καναλιών: Μέσα στη δημοπρασία – Πότε και πως κρίθηκαν τα πάντα

τηλεοπτικές άδειες

Μετά από 70 ώρες τελείωσε το θρίλερ της δημοπρασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Εντυπωσιακά είναι όσα έρχονται στο φως για το πως εξελίχθηκε η διαδικασία.

Η δημοπρασία της κυβέρνησης για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες έβγαλε… λευκό καπνό στις 02:50 τα ξημερώματα της Παρασκευής 2 Σεπτεμβρίου. Στην επόμενη μέρα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, θα υπάρχουν δυο… παλιοί (Κυριακού – ΑΝΤ1 και Αλαφούζος – ΣΚΑΙ) και δυο νέοι (Καλογρίτσας και Μαρινάκης).

Πως όμως δόθηκε η κάθε άδεια και πόσος χρόνος χρειάστηκε για να στο… τριπλό χτύπημα του σφυριού (δημοπρασία γαρ). Τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά το τέλος της διαδικασίας είναι άκρως ενδιαφέροντα. Όπως και το ποιος πλήρωσε τα λιγότερα, ποιος τα περισσότερα, ποιοι και με ποιο σκεπτικό έκαναν προσφορές και ποιος προσέφερε τα λιγότερα χρήματα.

[dfp_ads id=236982]

Έχουμε και λέμε λοιπόν

Δεδομένο πρώτο: τηλεοπτικές άδειες πήραν ο ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΙ, η εταιρία του Ιωάννη Βλαδίμηρου Καλογρίτσα και η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Δεδομένο δεύτερο: Η πρώτη άδεια κατέληξε στον ΣΚΑΙ και τον Γιάννη Αλαφούζο έναντι 43,6 εκατ. ευρώ

Δεδομένο τρίτο: Την τελευταία άδεια πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης δίνοντας 73,9 εκατ. ευρώ (σ.σ. δυο λιγότερα από τον ΑΝΤ1 που πήρε την τρίτη άδεια) και μάλιστα μόλις 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία!

Δεδομένο τέταρτο: Εκτός τηλεοπτικού τοπίου μένουν Alpha και Star, με την πλευρά Βαρδινογιάννη να κάνει τις χαμηλότερες προσφορές

Τι έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες