ΕΡΤ: Το νέο της πρόγραμμα και οι δράσεις της

ΕΡΤ

Ενημερωτικό κανάλι η ΕΡΤ1, κανάλι πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας η ΕΡΤ2 και η ΕΡΤ3 για την περιφέρεια.

Τη φιλοσοφία, τις δράσεις της ΕΡΤ και τις κατευθύνσεις του νέου προγράμματός της παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Ραδιομέγαρο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Λάμπης Ταγματάρχης μαζί με στελέχη της ΕΡΤ.

Ο κ. Ταγματάρχης αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο της ΕΡΤ στους τομείς της Ενημέρωσης, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της ανταποδοτικότητας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης προς την ελληνική κοινωνία. Επίσης παρουσίασε τους άξονες του ενημερωτικού προγράμματος της ΕΡΤ, υπογραμμίζοντας ότι σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί και ο διαγωνισμός που έχει προκηρύξει η ΕΡΤ για πρόσληψη δημοσιογράφων με σύμβαση έργου.

syntypou2

Ο Πρόεδρος ΔΣ της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής αναφέρθηκε στο προφίλ της ΕΡΤ1 ως ενημερωτικό κανάλι, της ΕΡΤ2 ως κανάλι πολιτισμού και ποιοτικής ψυχαγωγίας και της ΕΡΤ3 ως βήμα της ελληνικής Περιφέρειας στην Ελλάδα και στον κόσμο.

[dfp_ads id=236982]

Η κα Έλλη Παπακωνσταντίνου, μέλος του ΔΣ, υπογράμμισε ότι η ΕΡΤ έχει ενισχύσει μέχρι τώρα την ελληνική κινηματογραφική παραγωγή με το ποσό των 3,4 εκ. ευρώ (μέσω του 1,5% και του προγράμματος «μικροφίλμ») ενώ το ποσό θα ανέλθει σε 5 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου. Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων, Τάσος Συμεωνίδης, παρουσίασε τη φιλοσοφία και τον προγραμματισμό για το επόμενο εξάμηνο, τη δημιουργία τριών νέων σχημάτων, ενώ τόνισε πως προτεραιότητα αποτελούν οι Έλληνες καλλιτέχνες και η ανάδειξη του έργου τους.

Ο Γενικός Διευθυντής Νέων Μέσων, Γιάννης Βουγιουκλάκης, αναφέρθηκε στις καινοτόμες δράσεις της ΕΡΤ που για πρώτη φορά παίρνουν «σάρκα και οστά», άρρηκτα συνδεδεμένες με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες ανάγκες που διαμορφώνονται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας, Παναγιώτης Τσολιάς, μίλησε για τις εκατοντάδες χορηγίες επικοινωνίας της ΕΡΤ, μέσω των οποίων παρέχεται πολύτιμη στήριξη στη σύγχρονη πολιτιστική δημιουργία. Συνημμένως αποστέλλεται αναλυτική παρουσίαση των νέων δράσεων και του προγράμματος της ΕΡΤ.

syntypou1

ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ ΕΡΤ

Τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ (Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής  και Χορωδία) ανοίγονται στην κοινωνία μέσα από μία σειρά δράσεων, τέχνης και πολιτισμού. Το έργο τους δεν είναι μόνο πολιτιστικό, αλλά εκπαιδευτικό και κοινωφελές.

Σκοπός μας είναι να προάγουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον πολιτισμό, το  εκπαιδευτικό έργο και αυτές τις δύσκολες εποχές να δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μας όλοι οι Έλληνες πολίτες  ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση, έχοντας συμβολικές τιμές εισιτηρίων αλλά προσφέροντας επίσης τη δυνατότητα για δωρεάν είσοδο στις ομάδες των ανέργων.

Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί 50 συναυλίες – 25 ΕΣΟ, 15 Χορωδία και 10 ΟΣΜ, καθώς και σειρά ηχογραφήσεων για εκπομπές στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Στα άμεσα σχέδια των Μουσικών Συνόλων, συμπεριλαμβάνονται:

  • Συνεργασία σε διεθνή φεστιβάλ (π.χ. παραγωγές στο Φεστιβάλ Αθηνών)
  • Συνεργασία σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Παλλάς κ.ά. )
  • Συνεργασία και των τριών Συνόλων με Έλληνες καλλιτέχνες, συνθέτες και ερμηνευτές.
  • Περιοδείες σε ολόκληρη την Ελλάδα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν γνωστά τα Σύνολά μας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
  • Συναυλίες στο εξωτερικό για την προώθηση της ελληνικής μουσικής
  • Ηχογραφήσεις σε έργα παλαιότερων και σύγχρονων Ελλήνων συνθετών, καθώς και μια σειρά από σπουδαίους Έλληνες σολίστ σε έργα του κλασικού ρεπερτορίου.
  • Αποστολή προς μετάδοση όλων των παραγωγών σε όλες τις Δημόσιες Ραδιοφωνίες της Ευρώπης, μέσω της συνεργασίας με την EBU.
  • Δημιουργία ορχήστρας νέων.
  • Δημιουργία νεανικής χορωδίας.
  • Εργαστήρι Παραδοσιακής Μουσικής (υπεύθυνος: Κατσιγιάννης Ανδρέας).
  • Σύνολα μουσικής δωματίου.

Η ΕΡΤ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Το Δ.Σ. της ΕΡΤ ενέκρινε τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Κινηματογράφου για τη χρηματοδότηση – συμπαραγωγή 50 συνολικά ταινιών μεγάλου μήκους.

Το συνολικό ποσό που δόθηκε για τη στήριξη του Ελληνικού Κινηματογράφου στην τρέχουσα περίοδο ανέρχεται σε 3,4 εκ. ευρώ, ενώ απομένουν προς διάθεση μέχρι το τέλος του χρόνου ακόμη 1.350.000 ευρώ. Με άλλα λόγια, η ΕΡΤ θα διαθέσει περίπου 5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής κινηματογραφίας.

Παράλληλα, επανενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα «μικροφίλμ» για την ενίσχυση της παραγωγής ταινιών μικρού μήκους.

Η ΕΡΤ αποφάσισε τη συμπαραγωγή 20 συνολικά ταινίες, με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται σε 300.000 ευρώ.

Στις αρχές του 2017 θα προκηρυχθεί νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων από δημιουργούς.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΕΩΝ ΜΕΣΩΝ

1. Διαχείριση του τηλεοπτικού υλικού που βρίσκεται παρανόμως στο κανάλι του YouTube αλλά και εκμετάλλευσή του.
Η ΕΡΤ για πρώτη φορά δημιουργεί διαδικασίες προστασίας αλλά και προώθησης του τηλεοπτικού υλικού της που υπάρχει ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο. Η παραπάνω δράση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αρχείου αλλά και τον ανάδοχο.

2. Υπηρεσία φωνητικής υποστήριξης των διαδικτυακών τόπων.
Η ΕΡΤ διαθέτει υπηρεσία φωνητικής επαύξησης των διαδικτυακών τόπων της η οποία αναλαμβάνει την εκφώνηση σε πραγματικό χρόνο του περιεχομένου κάθε σελίδας, με συνθετική φωνή υψηλής φυσικότητας και καταλληλότητας με σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως αυξημένη προσβασιμότητα (Ευρωπαϊκή Οδηγία), αυξημένη διαδραστικότητα, χρήση σε κινητές συσκευές ή μικρότερες οθόνες, χρήση κατά τη διάρκεια μετακίνησης κλ.π.

3. Νέοι διαδικτυακοί τόποι
1. int.ert.gr – με ειδήσεις στις παρακάτω γλώσσες Αγγλικά, Ισπανικά, Αραβικά, Σέρβικα, Ρωσικά, Αλβανικά , Ρουμάνικα
2. sports.ert.gr αθλητικός διαδικτυακός τόπος – λειτουργεί από τις αρχές του καλοκαιριού
3. mousikasynola.ert.gr – όλη η δράση των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ online

4. Εφαρμογές για έξυπνες συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS & Android αλλά και υβριδικής τηλεόρασης.

5. Εφαρμογές Smart Tv.

6. Υποστηρίζει συνέδρια και ημερίδες για ελεύθερα ανοικτά λογισμικά.

7. Κατασκευάζει σύγχρονο διαδικτυακό web studio.

8. Συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή έρευνα νέων 18 – 34 ετών, έως τον Απρίλιο του 2017, Generation What σε συνεργασία με την EBU.

9. Παράγει ειδικό επιμορφωτικό – ψυχαγωγικό web πρόγραμμα Stop Animation για παιδιά 6-9 ετών με θέμα σημαντικά εκθέματα από ελληνικά Μουσεία. Η μουσική που «ντύνει» το κάθε είναι πρωτότυπη σε συνεργασία με τα Μουσικά Σύνολα.

10. Υλοποιεί τρία web documentaries σε φάση Post-Production με θεματικό περιεχόμενο, την κατασκευή ενός ελληνικού δορυφόρου, μαρτυρίες Ελλήνων προσφύγων του WWII και το ελληνικό κρασί.

11. Παράγει εκθέσεις Δημόσιας Αξίας 2015-16, που τεκμηριώνει ότι για κάθε ευρώ του Έλληνα πολίτη η ΕΡΤ ανταποδίδει με πρόγραμμα και υπηρεσίες πολλαπλάσιας αξίας.

12. Τεκμηριώνει Κώδικα Δεοντολογίας, ως πλαίσιο αυτοδέσμευσης της ΕΡΤ για την ποιότητα της δημοσιογραφίας που ασκεί.

ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η ΕΡΤ στηρίζει ποικιλοτρόπως την πολιτιστική, καλλιτεχνική, κοινωνική και επιστημονική δραστηριότητα σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από ένα ολοκληρωμένο σύστημα χορηγικής πολιτικής. Για τον σκοπό αυτό, η αρμόδια Επιτροπή Χορηγιών συνέταξε και έθεσε σε ισχύ Πλαίσιο Επικοινωνιακής Χορηγικής Πολιτικής, το οποίο προσφάτως ανανεώθηκε και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Κατά την παρελθούσα τηλεοπτική περίοδο υλοποιήθηκαν περίπου 600 χορηγίες επικοινωνίας, από τις οποίες οι 32 στο πλαίσιο ετήσιων συμβάσεων. Αναλυτικότερα, η ΕΡΤ υποστήριξε επικοινωνιακά 198 φεστιβάλ, 147 θεατρικές παραστάσεις, 108 κοινωνικές και πολιτιστικές δράσεις, 78 εικαστικές εκθέσεις, 50 αθλητικές διοργανώσεις, 31 επιστημονικές ημερίδες και συνέδρια, 29 κινηματογραφικές παραγωγές και 28 συναυλίες. Ενδεικτικά, η ΕΡΤ στήριξε επικοινωνιακά το Εθνικό Θέατρο, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ενώ πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία και με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Μέσω χορηγιών επικοινωνίας η ΕΡΤ εξασφάλισε μέχρι σήμερα περισσότερες από 60 ώρες τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος, μέσα από τη μαγνητοσκόπηση ή/και ηχογράφηση περισσότερων από 30 συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων, οι δημιουργικοί συντελεστές των οποίων παραχώρησαν ανταποδοτικά στην ΕΡΤ τα δικαιώματα μεταδόσεων από το δίκτυό της.

Η ΕΡΤ ενίσχυσε τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ – ελληνικά και διεθνή – με χορηγίες επικοινωνίας, χρηματική ενίσχυση και παροχή τεχνικών διευκολύνσεων. Ειδικότερα, στήριξε ενεργά το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, το Διεθνές Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ.α.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Για τη νέα τηλεοπτική περίοδο, η ΕΡΤ προέβη στην παραγγελία παραγωγής ψυχαγωγικών και πολιτιστικών εκπομπών, συνολικά 458 επεισοδίων με μέσο κόστος 6.420 ευρώ ανά επεισόδιο. Ενδεικτικά, ορισμένοι μόνο τίτλοι των νέων παραγωγών της ΕΡΤ:
ΕΚ ΤΟΥ ΠΛΗΣΙΟΝ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΙ
ΑΡΧΑΙΩΝ ΔΡΑΜΑ
ΦΩΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ
BUSINESS ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ
ΔΙΓΑΜΑ
ΑΠΟ ΑΓΚΑΘΙ … ΡΟΔΟ
ΜΝΗΜΕΣ ΧΑΡΑΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ
ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ
Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Ο ΠΟΔΗΛΑΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΑΝΙΜΕΡΤ
ΟΙΝΟΣ Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ
ΠΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
24 ΩΡΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΑΡΤΟΠΟΙΗΜΑΤΑ
28 ΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΗ
ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ-ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
BORDERS
ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ
Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ
ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΥΖΙΝΕΣ
THESSTORY
ΑΘΗΝΑ ΚΑΛΕΙ ΜΟΣΧΑ

Σταθερή στο ραντεβού της με τα παιδιά, νωρίς το πρωί η ΕΡΤ2 από Δευτέρα έως και Σάββατο προσφέρει σειρές κινουμένων σχεδίων στην Παιδική Ζώνη με σκοπό μέχρι το τέλος της χρονιάς να επεκταθεί και σε επιπλέον παραγωγές ελληνικού παιδικού προγράμματος, πλην της εσωτερικής παραγωγής της εκπομπής DUO FINA, που ξεκίνησε την περασμένη σεζόν.

Η πρωινή ζώνη αλλά και η βραδινή ζώνη, περιλαμβάνουν ντοκιμαντέρ με πλούσια θεματολογία, από ταξιδιωτικά και φυσιολατρικά μέχρι σύγχρονα κοινωνικά, παραγωγής των σημαντικότερων ξένων εταιρειών και καναλιών, όπως ARTE, FREMANTLE, HISTORY CHANNEL.

Το μεσημέρι εντάσσονται στο πρόγραμμα αγαπημένες ελληνικές ταινίες παλιού ελληνικού κινηματογράφου.

Σύντομα θα ανακοινωθεί προκήρυξη μυθοπλασίας, για την προμήθεια μίνι ελληνικών σειρών.

Στις ήδη υπάρχουσες ζώνες ποιοτικού κινηματογράφου, προστίθεται και μια νέα με κινηματογραφικές ταινίες από την διεθνή έκθεση Documenta 14
Συνεχίζονται οι εκπομπές με τη Λένα Αρώνη, τη Βίκυ Φλέσσα, τον Αλέξανδρο Λιζάρδο, και τη Μαρία Κουφοπούλου. Στις εσωτερικές παραγωγές συμπεριλαμβάνεται η συστηματική μαγνητοσκόπηση των συναυλιών των Μουσικών Συνόλων, συναυλιών σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και θεατρικών παραστάσεων. Πολλές από αυτές έχουν ήδη ενταχθεί στο πρόγραμμα και μεταδίδονται.

ΞΕΝΟ ΜΙΣΘΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΕΣ

Συνεχίζονται και φέτος στην ΕΡΤ2 οι αγαπημένες ξένες σειρές, γεμάτες περιπέτεια, έρωτα, δράση, μυστήριο, χιούμορ. Από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου, όπως το BBC και το ITV, αλλά και τη RAI, το RTVE και το CBS, οι Έλληνες τηλεθεατές θα απολαύσουν αριστουργήματα του σύγχρονου θεάματος.

Ενδεικτικά:

  • «Seis Ηermanas», η ισπανική σειρά που διαδραματίζεται το 1913 στις τάξεις της υψηλής αριστοκρατίας με πρωταγωνίστριες τις έξι αδελφές Σίλβα γεμάτη έρωτες, πάθη, δράση και χιούμορ, το «Seaside hotel», ένα μικρό δανέζικο ξενοδοχείο στη Βόρεια θάλασσα τα καλοκαίρια από 1928 έως το 1933, οι ζωές των πλούσιων παραθεριστών αλλά και του προσωπικού, όπως αλλάζει το κλίμα της εποχής από την αισιοδοξία στην τεράστια οικονομική κρίση. Το «Modus», μια συναρπαστική ιστορία για τη φύση της θρησκείας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον έρωτα, πέρα από την αστυνομική πλοκή, θίγει και φλέγοντα πολιτικά ζητήματα του καιρού μας αλλά και το «Medici», με τον Ντάστιν Χόφμαν, με πρωταγωνιστές τους άρχοντες της Φλωρεντίας, μάστορες στην τέχνη της εξουσίας με τις πολιτικές ίντριγκες και τη μυθική ατμόσφαιρα της Φλωρεντίας του 15ου αιώνα.
  • Συνεχίζεται και φέτος το «Σινεμά στο Σπίτι σας» που θα μας ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου μέσα από τη μαγεία της μεγάλης οθόνης με ταινίες όπως: «Τα Καλύτερα Έρχονται» με τη Φανί Αρντάν, «Με Σειρά Εξαφάνισης», θρίλερ νορβηγικής παραγωγής, «Ένα Σπίτι στο Παρίσι» με τη Μάγκι Σμιθ και τον Κέβιν Κλάιν, «Αγάπη» του Μίκαελ Χάνεκε, «Έρωτας είναι…» με τον Πιρς Μπρόσναν, «Ο Υπνωτιστής», σουηδικό θρίλερ του Λ. Χάλστρομ, «Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα» του Κ. Κισλόφσκι, το γαλλικό δράμα «Κρεβάτι στα Τέσσερα», «Οι Κακόφημοι Δρόμοι» του Μ. Σκορσέζε.
  • Το παιδικό πρόγραμμα συνεχίζεται εμπλουτισμένο με γνωστούς τίτλους από αριστουργήματα της παιδικής λογοτεχνίας και λατρεμένους ήρωες των παιδιών, όπως: «Ο Μικρός Νικόλας», «Μάγια η μέλισσα», «Ο Μικρός Πρίγκιπας», «Χάιντι», «Ο Ταχυδρόμος Πατ».
  • Με αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων, όπως ο Λούκυ Λουκ, ο Τεν Τεν , ο Αστερίξ, η ΕΡΤ δημιουργεί απογευματινή ζώνη τα Σαββατοκύριακα με ταινίες και σειρές κινουμένων σχεδίων.
  • Πλούσια σε θέματα , όπως κάθε χρόνο, θα είναι και τα ντοκιμαντέρ, με τη σφραγίδα της ποιότητας και της αξιοπιστίας του ARTE, του History, της Fremantle: Φύση, Οικολογία, Κοινωνία και οι ιδέες που κυκλοφορούν σε αυτή, Κινηματογράφος και Θέατρο.
  • Αλλά και στο πεδίο των Διεθνών Συμπαραγωγών περιλαμβάνονται ντοκιμαντέρ κυρίως Ελλήνων δημιουργών με διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και αξιόλογη διαδρομή σε διεθνείς αγορές και τηλεοπτικά δίκτυα, όπως: «Επόμενος Σταθμός: Ουτοπία» του Απόστολου Καρακάση, «Πορτρέτο του Πατέρα σε Καιρό Πολέμου» του Τίμωνα Κουλμάση, «Μια Οικογενειακή Υπόθεση» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, «Dolphin Man» του Λευτέρη Χαρίτου.
  • Εξαιρετικά ενδιαφέροντα τα ντοκιμαντέρ που θα απολαύσουμε στην ΕΡΤ1: Ταξιδιωτικά, ιστορικά, επιστημονικά και φυσικά επικαιρότητας και κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου. Επίσης:
  • Συνεχίζεται η ζώνη «Κλασικοί ντετέκτιβ» με τους κλασικούς πολυαγαπημένους ήρωες της Αγκάθα Κρίστι, Ηρακλή Πουαρό και Μις Μαρπλ.
  • Οι τηλεθεατές θα απολαύσουν επίσης την πολυβραβευμένη, εξαιρετική σειρά μυστηρίου «Murdoch Mysteries». Ο ντετέκτιβ Μέρντοχ, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα της εγκληματολογίας και με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων, εξιχνιάζει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Mαζί με την ομάδα του κατορθώνουν το αδύνατο: αναβιώνουν μέσα από τις έρευνές τους πραγματικά θέματα καθώς και ιστορικά πρόσωπα που έζησαν έναν αιώνα πριν!
  • Για τους λάτρεις του μεταμεσονύχτιου σινεμά συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο η ζώνη CINE AFTER με παλιές και νέες ταινίες από όλο τον κόσμο.

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΤ1

Με τις γνωστές ενημερωτικές ζώνες, τα αξιόπιστα πολυθεματικά δελτία Ειδήσεων, καθώς και νέες εκπομπές επικαιρότητας και δημοσιογραφικής έρευνας, η ΕΡΤ1 θα αποτελέσει τον πυρήνα της ενημέρωσης της ΕΡΤ.

«Ναυαρχίδα» της ενημέρωσης αποτελούν οι Ειδήσεις της ΕΡΤ, με έξι δελτία καθημερινά. Οι ενημερωτικές εκπομπές θα καλύπτουν τρεις ζώνες, δύο πρωινές (07.00 – 10.00 και 10.00 – 12.00) και την απογευματινή (18.30 – 20.00)

Η ενημέρωση ξεκινά από νωρίς το πρωί, με το δελτίο Ειδήσεων στις 06.00 και συνεχίζεται μέχρι τις 12.00 με ζώνες ενημερωτικών εκπομπών, που θα δίνουν τη σκυτάλη στο δελτίο των 12.00.

Όλη η ειδησεογραφία θα παρουσιάζεται αναλυτικά στις 18.00, στο κεντρικό δελτίο των 21.00 και το βραδινό τα μεσάνυχτα. Αμέσως μετά το δελτίο των 18.00, προστίθεται μια νέα ενημερωτική εκπομπή, στην οποία δημοσιογράφοι της ΕΡΤ και σχολιαστές θα παρουσιάζουν τις ειδήσεις που «τρέχουν» εκείνη την ώρα, λίγο πριν την αναλυτική τους παρουσίαση στο κεντρικό δελτίο των 21.00.

Η ενημέρωση της ΕΡΤ ενισχύεται επίσης με ζώνες περιεχομένου του ελληνικού Euronews, ενώ θα ενταχθούν και ζώνες ειδήσεων από μεγάλα διεθνή κανάλια (BBC, TV5 κ.α.).

Επίσης, στο φετινό πρόγραμμα της ΕΡΤ1:

  • Επανέρχεται το «Μένουμε Ελλάδα»
  • Θα μεταδίδεται καθημερινή ημίωρη εκπομπή υγείας με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη
  • «Ο Καιρός στην Ώρα του» πριν από το δελτίο των 21.00 ενισχύεται και με δελτίο καιρού για αγρότες, το οποίο επανέρχεται στην ΕΡΤ.
  • Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα περιλαμβάνεται ένθετο 10λεπτο για τον πολιτισμό, ενώ θα υπάρχει και καθημερινό πολιτιστικό μαγκαζίνο από τις 16.00 – 17.45.
  • Το Champions League, η Euroleague και όλες οι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις συνεχίζουν στον «αέρα» της ΕΡΤ.
  • Προστίθενται νέες εκπομπές, όπως οι «Focus Economy», «Επωνύμως», «Road», «Ρεπόρτερ», «Διπλανή πόρτα», «Made in Greece».
  • Συνεχίζονται οι εκπομπές «Προσωπικά», «Ειδικές Αποστολές» «Μηχανή του Χρόνου», «FOCUS», «Ειδικές Αποστολές», «EUROPE», «Επτά».