Υπάρχει σχέδιο σωτηρίας για τους «Βασιλιάδες»;

Δύσκολοι καιροί, ακόμα και για… Βασιλιάδες. Αλλά η ελπίδα, πεθαίνει τελευταία…!

 Αυτά, πάνω κάτω, συμπεραίνουμε από όλα όσα έχουν συμβεί, αλλά και συμβαίνουν, γύρω από την πετυχημένη σειρά του MEGA, «Βασιλιάδες»! Γιατί μπορεί το κανάλι της Μεσογείων να ξεκίνησε πριν από λίγες μόλις μέρες να προβάλλει ξανά τα επεισόδια του πρώτου κύκλου της σειράς, αλλά όπως φαίνεται, δεύτερος κύκλος… γιοκ! Τουλάχιστον προς το παρόν, όπου εδώ κολλάει το περί «ελπίδος»!

Το θέμα πάντως είναι ότι μετά από αρκετές συναντήσεις, επαφές, συσκέψεις κλπ κλπ κλπ, τα στελέχη του MEGA μαζί με τα στελέχη της εταιρείας παραγωγής, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να γυριστεί ο δεύτερος κύκλος της σειράς, αφού δεν μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα παραγωγής της. Έτσι, με… συνοπτικές διαδικασίες ανακοίνωσαν στους συντελεστές πως… μπορούν να κάνουν ό,τι άλλο επιθυμούν, μέχρι νεωτέρας. Ωστόσο, στις εύλογες ερωτήσεις τους για το τι θα γίνει με τα δεδουλευμένα, ουδείς ήταν -και είναι- σε θέση να απαντήσει, αφήνοντας το τοπίο θολό…! Βέβαια, στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρω ότι σε συνομιλίες που είχα με πρόσωπα που έχουν το… μαχαίρι, με διαβεβαίωσαν ότι καταβάλλονται προσπάθειες να βρεθεί και το «καρπούζι», για να μοιραστεί στους συντελεστές, αλλά και να συνεχιστεί η σειρά. Χαρακτηριστικό δε της ελπιδοφόρας αυτής είδησης είναι ότι τα στούντιο που χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα δεν ξε-νοικιάζονται και τα σκηνικά παραμένουν στη θέση τους, περιμένοντας με αισιοδοξία ότι σύντομα οι κάμερες θα πιάσουν δουλειά.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, εκεί, γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου το θέμα των «Βασιλιάδων» θα πέσει ξανά στο τραπέζι των συσκέψεων, με σκοπό να δουν αν υπάρχουν αλλαγές στα δεδομένα και μπορούν να υπάρξουν πιο ευχάριστες εξελίξεις. Σίγουρα όμως και οι δύο πλευρές, σταθμός και εταιρεία παραγωγής, θέλουν να μην αφήσουν τους «Βασιλιάδες» να τερματίσουν την τηλεοπτική τους καριέρα έτσι άδοξα…! Ελπίζουμε να τα καταφέρουν, να πληρωθούν πρωτίστως οι συντελεστές τα δεδουλευμένα τους και στη συνέχεια να γυριστούν τα καινούργια επεισόδια. Βέβαια, όπως φαίνεται, είναι πολύ δύσκολο (έως… αδύνατο), η συνέχεια των «Βασιλιάδων» να βγει στον αέρα αυτή την τηλεοπτική σεζόν και αν τα πράγματα είναι καλά, τότε καινούργια επεισόδια θα προβληθούν από τον Οκτώβριο του 2013. Κοντός ψαλμός, αλληλούια και αν πραγματικά υπάρχει καλή πρόθεση από το MEGA και την εταιρεία παραγωγής, θα διαπιστωθεί άμεσα, αν καταβληθούν στους συντελεστές μέρος των οφειλών τους. Γιατί αν δεν γίνει αυτό, τότε θα αποδειχτεί ότι δεν υπάρχει κανένα σχέδιο σωτηρίας και έτσι, κινδυνεύουν να υπάρξουν ντόμινο εξελίξεις σε πολλά ακόμα προγράμματα…!

Γρηγόρης Μελάς