Ξεκινά η διανομή στις οικογένειες που έχουν ανάγκη!

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, στο κάλεσμα βοήθειας για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα.

 Χιλιάδες απλοί πολίτες πήγαν στο Σύνταγμα και προσέφεραν ό,τι μπορούσε ο καθένας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν τόνοι τροφίμων, ρούχων και άλλων ειδών που θα βοηθήσουν πολλούς συμπολίτες μας να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η καμπάνια του MEGA «Νοιάζομαι Μοιράζομαι» είχε τεράστια επιτυχία, αλλά λόγω του αντικειμένου της, θα αρκεστούμε να πούμε ότι είχε απεριόριστη ανθρωπιά!

Στις 23 Δεκεμβρίου, από το πρωί η πλατεία Συντάγματος γέμιζε συνεχώς από εκατοντάδες συμπολίτες μας που έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς αυτούς που την έχουν ανάγκη. Συγκινητική ήταν, όμως, η συμμετοχή και πάρα πολλών ανθρώπων από όλη την Ελλάδα οι οποίοι με κάθε μέσο έστειλαν πράγματα στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, κάνοντας πράξη το «Νοιάζομαι Μοιράζομαι». Οι έλληνες απέδειξαν για ακόμα μία φορά πως δεν μένουν στα λόγια, αλλά αναλαμβάνουν δράση όταν κάποιος άλλος έχει ανάγκη!

Παρόντες εκεί και πολλοί άνθρωποι του MEGA, που εκτός από την προσωπική τους προσφορά συμμετείχαν προσφέροντας και εθελοντική εργασία. Ηθοποιοί, παρουσιαστές και εργαζόμενοι στο κανάλι της Μεσογείων βοήθησαν τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας στη συλλογή των προσφορών του κόσμου, ενώ από τις 09.00 το πρωί έως αργά το βράδυ ο Δημήτρης Ουγγαρέζος μετέφερε το κλίμα αλληλεγγύης της ημέρας και προσκαλούσε τους τηλεθεατές να έρθουν στο Σύνταγμα.

Τα φορτηγά του Δήμου μετέφεραν συνεχώς τα πράγματα που συγκεντρώνονταν στην πλατεία Συντάγματος, αλλά παρόλα αυτά, το «βουνό ανθρωπιάς», δεν μειωνόταν, παραμένοντας τεράστιο από τις προσφορές του κόσμου που κατέφθανε συνεχώς και άφηνε πράγματα. Η συγκέντρωση των προσφορών ολοκληρώθηκε στις 11.30 το πρωί της επόμενης μέρας και χρειάστηκαν 4 μεγάλες αποθήκες του Δήμου Αθηναίων για να αποθηκευθούν τα τρόφιμα, τα ρούχα και τα αλλά είδη που πρόσφεραν οι πολίτες. Από τη Δευτέρα μάλιστα ξεκίνησε η ταξινόμηση των αντικειμένων από τους εργαζόμενους του Κόμβου Αλληλοβοήθειας, και από σήμερα Πέμπτη θα αρχίσει σταδιακά η διανομή τους στις οικογένειες που στηρίζει.

Γρηγόρης Μελάς