Βροχές και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

Συνεχίζεται και σήμερα το τσουχτερό κρύο, ενώ βροχές θα σημειωθούν σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει εως την ερχόμενη Τετάρτη. Δείτε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

 Σήμερα προβλέπεται γενικευμένη κακοκαρία σε όλη τη χώρα. Στη βορειοανατολική χώρα περιμένουμε νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα θα εχουμε νεφώσεις με βροχές στα πεδινά, χιονια σε όλα τα ορεινά και τις ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλοτερο υψόμετρο και καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές της δυτικής, κεντρικής και νότιας χώρας τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά, συμπεριλαμβονέμων και του Αργοστολίου και του Ληξουρίου, απο το βράδυ όμως τα φαινόμενα αυτά από τα βορειοδυτικά θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα κεντρικά και νότια, ανατολικοί – βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές και στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 11 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 2 εω 13 βαθμούς, στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 12 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit