«Βλέπαμε να τον χτυπούν στο κεφάλι με σιδερόβεργα…»

«Τρώγαμε στραγάλια και νερό για να πρηστεί η κοιλιά μας»

Ο πάντα χαμογελαστός και πρόσχαρος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς, με το αστείρευτο χιούμορ του παραδίδει μαθήματα δύναμης και γενναιοψυχίας. Σε συνέντευξη του στον Γιάννη Βίτσα και το περιοδικό ΕΓΩ! Weekly μιλά για τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασε γιατί ο πατέρας του ήταν κομμουνιστής.

«Δεν μπήκα στην πολιτική, γιατί ήθελα να μπορώ να βρίζω τους πολιτικούς και να βγάζω τα άπλυτα τους στη φόρα. Πέρασα πολύ άσχημα στα παιδικά μου χρόνια, γιατί ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής. Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ οικογενειακώς, ακόμα και με ξυλοδαρμούς. Μου έκαναν πολλές φορές προτάσεις και η παάντηση μου ήταν ξεκάθαρη: «Χτυπήσατε λάθος πόρτα»

Περάσατε στιγμές που δεν είχατε ούτε τα αναγκαία;

Ναι. Ο αδελφός μου και ο πατέρας μου ήταν χαμένοι. Τρώγαμε στραγάλια και νερό για να πρηστεί η κοιλιά μας. Ο πατέρας μου είχε αρρωστήσει από φυματίωση. Το είχαν πάει στο Ασβεστοχώρι, στο σανατόριο και τον είχαν εγκαταστήσει μέσα σε ένα στάβλο. Καθημερινά πηγαίναμε από τη Θεσσαλονίκη στο Ασβεστοχώρι με τα πόδια. Ανεβαίναμε και κατεβαίναμε το βουνό του Σέιχ Σου, επιλέγοντας να πάρουμε ένα κομματάκι βούτυρο από το να δώσουμε τα ελάχιστα λεφτά που είχαμε στο λεωφορείο. Καθαρίζαμε το στάβλο, που βρομούσε κοπριά, για να μένει μέσα ο πατέρας μου σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δεν πονούσατε βλέποντας τον πατέρα σας υπό αυτές τις συνθήκες;

Φυσικά. Ήμασταν, θυμάμαι, στην Ασφάλεια με τη μητέρα μου και την αδελφή μου στην αγκαλιά μου και βλέπαμε να τον χτυπούν στο κεφάλι με σιδερόβεργα, προσπαθώντας να τον κάνουν να υπογράψει δήλωση μετάνοιας. Δνε το έκανε. Δε θα ξεχάσω ποτέ τη μητέρα μου να του λέει: «Υπόγραψε να γλιτώσουμε». Έπειτα, όταν πήγα στα μπουλούκια, με απέρριψαν δυο φορές λέγοντάς μου ότι δεν κάνω για το θέατρο.

Διαβάστε ακόμα:

Πόσα χρόνια διαφορά έχει ο Κώστας Βουτσάς από την σύντροφο του;

Μusic School: Ποιους επώνυμους καλεσμένους θα δούμε στο σόου;

Θύμα κλοπής ο Κώστας Βουτσάς