Βαγγέλης Γιακουμάκης: Όλα όσα αποκαλύπτει ο Γιώργος Τσούκαλης

«Υπήρξε ένα περιστατικό πέρυσι, όπου μετά από αυτό ο Βαγγέλης άλλαξε»...

Συνέντευξη στο περιοδικό «YOU» και τον Γιώργο Μπέζα παραχώρησε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος «φωτίζει» ορισμένες άγνωστες πτυχές της υπόθεσης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Εσείς αυτούς του 5 «νταήδες», όπως τους χαρακτηρίζει ο κόσμος και οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια ιδιαίτερη κατακραυγή, τους έχετε γνωρίσει, τους έχετε δει;

Όχι δεν τους έχω γνωρίσει. Εγώ έχω μιλήσει με άλλα άτομα αλλά το έχει κάνει ο συνεργάτης μου, ο Φώντας Βρόσγος, που βρίσκεται στα Γιάννενα. Εγώ προσπαθώ αυτή τη στιγμή να προσεγγίσω το θέμα από μια πλευρά που ακόμα και οι συνεργάτες μου στα Γιάννενα δεν θέλουν να προσεγγίσουν. Πάντα σε τέτοιες υποθέσεις πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Η συγκεκριμένη ιστορία απαιτεί πάρα πολύ λεπτό χειρισμό, γιατί έχουμε φύγει πολλές μέρες μακριά από τα γεγονότα, είμαστε στις 40 μέρες σήμερα. Από την άλλη, όμως, αντιστρόφως ανάλογα, κάποιοι ωριμάζουν. Βλέπουμε, λοιπόν, σιγά-σιγά, μετά την σπαρακτική φωνή της μητέρας και του πατέρα στην κηδεία, ότι τα στόματα ανοίγουν -με μεγάλη φειδώ, βέβαια, αλλά ανοίγουν- κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι χθες.

Η οικογένεια ήξερε όλο αυτόν τον «Γολγοθά» που περνούσε το παιδί;

Όχι ακριβώς. Υπήρξε ένα περιστατικό πέρυσι, όπου μετά από αυτό ο Βαγγέλης άλλαξε. Αλλά τα παιδιά δεν συνηθίζουν να μιλούν και ειδικά εκείνος που ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητος και δεν ήθελε να μεταφέρει όλη αυτή την στεναχώρια στους δικούς του. Προσπαθούσε να προστατέψει την οικογένειά του και τα κρατούσε μέσα του και αυτό ίσως ήταν ένα λάθος του… Το ότι έκλεισε, δηλαδή, τον πόνο μέσα του και αυτός τον οδήγησε εκεί που τον οδήγησε.

Επειδή είστε και εσείς πατέρας, πιστεύετε ότι οι γονείς έκαναν λάθη;

Οι γονείς απαραίτητα δεν είμαστε και παιδαγωγοί. Δεν σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε το καθετί σωστό, και εγώ έχω κάνει λάθη… Από εκεί και πέρα όμως σας λέω ένα πράγμα: Η οικογένεια του Βαγγέλη είναι ισορροπημένη, με ιδιαίτερους δεσμούς, εγώ πραγματικά έχω εκπλαγεί και έχω συγκινηθεί με αυτή την αγάπη που έχω διαπιστώσει 40 μέρες τώρα. Είναι κάτι εκπληκτικό και δεν το έχω ξαναζήσει, σας το λέω εντίμως.

Το θέμα του θανάτου του Βαγγέλη από τη στιγμή που αποδείχτηκε ότι ήταν αυτόχειρας έχει κλείσει;

Νομικά μπορεί να έχει κλείσει μέχρι ενός σημείου, αλλά υπάρχουν κάποια τετραγωνάκια στο παζλ που πρέπει να τα συμπληρώσουμε. Το οφείλουμε σε αυτή την οικογένεια και στη μνήμη του Βαγγέλη. Και εγώ θα συνεχίσω μέχρι να συμπληρώσουμε όλα αυτά τα κομμάτια του παζλ.