UPDATE: Χωρίς Αυτιά το πρωί και κεντρικό δελτίο ειδήσεων σήμερα το Alter

Διαβάστε για τις ραγδαίες εξελίξεις και τις ανατροπές στον σταθμό του Μπουρναζίου.Δεύτερη συνεχόμενη "απουσία" Τριανταφυλλόπουλου. .

…οπότε και θα έχει τοποθετηθεί η νέα διοίκηση του σταθμού που θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες.

Τα σωματεία των εργαζομένων. λοιπόν, αποφάσισαν νέες στάσεις εργασίας για την Παρασκευή 6.00 – 10.00 το πρωί και στη συνέχεια 18.00 – 22.00 το βράδυ. Αυτό σημαίνει πως-αν οι στάσεις πραγματοποιηθούν τελικά, ούτε την Παρασκευή θα βγει η πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Γιώργου Αυτιά αλλά και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Ενδεκτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι επίσης,το γεγονός ότι ούτε χτες ο ΜάκηςΤριανταφυλλόπουλος έκανε εκπομπή. Το ίδιο είχε συμβεί και τη Δευτέρα.

Πάντως η απεργία της Τετάρτης είχε κηρυχθεί παράνομη -με την υπ' αριθμόν απόφαση 319/2011- από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών παράνομη.

Ακολουθεί η επίσημη κοινή  ανακοίνωση από τα διοικητικά συμβούλια ΕΣΗΕΑ,ΕΤΙΤΑ και ΕΠΗΕΑ για τις στάσεις εργασίας.

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α. της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Ι.Τ.Α., κηρύσσουν 4ωρες στάσεις εργασίας στον τηλεοπτικό σταθμό «ALTER», από τις 6.00π.μ. έως τις 10π.μ και από τις 18.00μ.μ. έως τις 22.00 μ.μ., την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, σε απάντηση της αντεργατικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας, που εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να μην καταβάλει στους συναδέλφους μας τα δεδουλευμένα του μηνός Ιανουαρίου 2011, στερώντας τους έτσι τον μοναδικό πόρο διαβίωσης και τους καλούν να συμμετάσχουν μαζικά και ενωμένοι στην απεργιακή κινητοποίηση.»

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Το χρονικό των σημερινών εξελίξεων

Ξεκαθάρισμα της υπάρχουσας κατάστασης στο ALTER ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού Κώστας Γιαννίκος κατά την συνάντηση που είχε με μέλη των Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ.

Στην συνάντηση που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι ο Κώστας Γιαννίκος διαβεβαίωσε ότι το κανάλι δεν πρόκειται να κλείσει, ότι δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά και ότι τα χρέη του σταθμού προς τους εργαζόμενους αλλά και προς τρίτους θα έχουν ρυθμιστεί μέχρι τις 22 Μαρτίου.

Την ίδια στιγμή δρομολογούνται αλλαγές στην μετοχική σύνθεση αλλά και στα ανώτατα διοικητικά κλιμάκια του σταθμού. Αλλαγές που θα πρέπει να ανακοινωθούν από την μητρική εταιρία του ALTER «Ελεύθερη Τηλεόραση Α.Ε» στο ΧΑΑ καθώς ως γνωστόν η εταιρία είναι εισηγμένη. Νέος ισχυρός άνδρας του σταθμού θεωρείται ήδη ο Γιώργος Κορωνιάς ο οποίος φέρεται να αναλαμβάνει το μάνατζμεντ με κύρια αποστολή τις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν τα καθυστερούμενα δάνεια. Δεν θα είναι μόνος του: Το πλειοψηφικό πακέτο του σταθμού θα μείνει όπως όλα δείχνουν στην οικογένεια Κουρή ενώ στη μετοχική σύνθεση του σταθμού είναι πρόθυμη να εισέλθει υπό προϋποθέσεις γνωστή εφοπλιστική οικογένεια που ήδη κατέχει ένα μικρό πακέτο μετοχών.

Από το Σεπτέμβριο θα υπάρξει αλλαγή και στη φυσιογνωμία του σταθμού και η ενημέρωση θα κατέχει τη μερίδα του λέοντος στο πρόγραμμα. Αυτονόητο είναι πως στο «χτίσιμο» του νέου προφίλ του καναλιού θα έχει κυρίαρχη θέση ο σημερινός άνκορμαν του κεντρικού δελτίου ειδήσεων Νίκος Χατζηνικολάου.

Καθόλου τυχαία δεν θεωρείται η παρέμβαση του εκδότη της REAL σήμερα το πρωί από το ραδιόφωνο με κύριο αποδέκτη τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου αλλά και η προειδοποίηση πως σε περίπτωση κλεισίματος του ALTER είναι έτοιμο το plan B…. «To ALTER αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Χρωστάει σε τράπεζες και διαφημιστικές εταιρείες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απεργούν οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί επειδή δεν πληρώνονται. Κατά την γνώμη μου όλες οι πλευρές πρέπει να δείξουν λίγη υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με τις τράπεζες. Το κανάλι εύχομαι να μην κλείσει. Είναι μια ελεύθερη φωνή και απασχολούνται 730 εργαζόμενοι. Πρέπει να επικρατήσει η λογική και πρέπει ο υπουργός Οικονομικών να συμπεριφερθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κλείσει το κανάλι. Εκτός και αν το θέλουν κλειστό.

Το δημόσιο πήρε μια δόση τον Αύγουστο ύψους 1 εκ. ευρώ, αλλά τον Δεκέμβριο το δημόσιο ζήτησε άλλα 4 εκατομμύρια ευρώ. Πρέπει να βρεθεί μια λύση με νέο διακανονισμό δόσεων και χωρίς μπλοκάρισμα των λογαριασμών» είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου και πρόσθεσε λίγα λεπτά αργότερα ότι εάν κλείσει ο σταθμός θα υπάρξει ντόμινων λουκέτων στην αγορά. «Εγώ δεν θα κάτσω στα αυγά μου εάν κλείσει το κανάλι. Έχω έτοιμο άλλο σχέδιο» είπε με νόημα στο τέλος.