Τρύφωνας Σαμαράς: «Όταν έφυγε η μητέρα μου εγώ την έντυσα, την έβαψα, της έφτιαξα τα μαλλιά…»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Τρύφωνα Σαμαρά για την απώλεια της μητέρας του.

Συγκινημένος, ο γνωστός hair stylist στη συνέντευξη του στο περιοδικό «Λοιπόν» και στη Ρενέ Σαραντινού μίλησε μεταξύ άλλων για τη μητέρα του και θυμήθηκε τη στιγμή που την έντυσε, την έβαψε και τη χτένισε για το τελευταίο της «ταξίδι», μια σκληρή στιγμή στη ζωή του που δεν έχει ξεπεράσει.

Την ημέρα των γενεθλίων της μητέρας σου ανέβασες μια φωτογραφία σας στο Instagram. Αυτό δείχνει έναν άνθρωπο άκρως συναισθηματικό, δεδομένου ότι έχει φύγει από τη ζωή σχεδόν 10 χρόνια.
Όλοι το έχουν αυτό με τη μητέρα τους, γιατί είναι ο άνθρωπος που μας έφερε στον κόσμο. Όταν την έχουμε και τη ζούμε, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Ενώ έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια και μου λένε όλοι «Θα το ξεπεράσεις», δεν το ξεπερνάς, δεν θέλεις να το ξεπεράσεις, θέλω να τη θυμάμαι και να τη σκέφτομαι σα να την έχω δίπλα μου. Η μητέρα μου είναι ο άγγελος μου. Όταν δεν είμαι καλά ή κάτι δεν μου πηγαίνει καλά, λέω: «Σε παρακαλώ, βρε μαμά, βάλε το χέρι σου». Μου λείπεις πολύ.

Όταν έφυγε η μητέρα σου από κοντά σου;
Η μέρα που «έχασα» τη μητέρα μου, αν και το περιμέναμε, ήταν η πιο σκληρή μέρα της ζωής μου. Ήταν τραγικό, όταν η νεκροφόρα πήρε τη μητέρα μου από το σπίτι και ήξερα ότι δεν θα ξαναπερνούσε το κατώφλι… Πολύ σκληρό. Στο τελευταίο της «ταξίδι»την έντυσα, την έβαψα, της έφτιαξα τα μαλλιά της… Ήταν ο άνθρωπος μου. Δεν θα μπορούσα να μην το κάνω. Αν έχεις ζήσει κάτι τόσο σκληρό με το δικό σου άνθρωπο, που είναι η μητέρα σου, μετά για να έρθεις στα συγκαλά σου είναι σκληρό.

Θέλει πολύ μεγάλη δύναμη. Πως μπόρεσες και το έκανες;
Αν πάθαινα εγώ κάτι, η μητέρα μου δεν θα με… έφτιαχνε; Έτσι το σκέφτηκα.