Το βιβλίο της Νικολούλη έγινε… ταινία

Το δεύτερο βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη με τίτλο «Θάνατος με κόκκινα χείλη» κυκλοφορεί από τον περασμένο μήνα στα βιβλιοπωλεία από τις «Εκδόσεις Καστανιώτη».

Η γνωστή δημοσιογράφος ξετυλίγει στις σελίδες του καινούργιου βιβλίου της όσα ανακάλυψε σε μία από τις έρευνές της αποκαλύπτοντας άγνωστα στοιχεία από πολύ γνωστή υπόθεση που είχε απασχολήσει το πανελλήνιο.

Το βιβλίο της έχει κερδίσει το ενδιαφέρον σημειώνοντας ήδη υψηλές πωλήσεις. Παράλληλα όμως, στο διαδίκτυο κάνει θραύση και το βίντεο που αναφέρεται στο βιβλίο της και που έχει σκηνοθετήσει ο γιος της Κωνσταντίνος Μουσούλης. Όπως είναι γνωστό ο γιος της έχει σπουδάσει σκηνοθεσία και σενάριο στην Αγγλία και στην Αμερική, όπου μένει και εργάζεται πλέον και ήταν από τα πρώτα άτομα που διάβασαν το καινούργιο βιβλίο της Αγγελικής Νικολούλη. Χωρίς να της πει τίποτε λοιπόν, ετοίμασε ένα βίντεο που αναφέρεται στο βιβλίο της μητέρας του και όταν ο «Θάνατος με κόκκινα χείλη» κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και το βίντεο για την προβολή του βιβλίου ξαφνιάζοντας ευχάριστα τη μητέρα του.

Δικαιολογημένα το βίντεο έχει αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές, αφού η αισθητική και τα πλάνα παραπέμπουν σε μικρού μήκους ταινία. Στο σημείο αυτό μάλιστα να σημειώσω ότι αυτό τον καιρό ο Κωνσταντίνος Μουσούλης μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα μίας μικρού μήκους ταινίας που θα διαγωνιστεί σε φεστιβάλ.

Επίσης, αξίζει να αναφέρω ότι ο νεαρός σκηνοθέτης έχει… βάλει στο μάτι το βιβλίο της μητέρας του. Δεν αποκλείεται λοιπόν το βίντεο αυτό να είναι… προάγγελος ταινίας που θα βασιστεί στην αληθινή ιστορία που ξετυλίγεται μέσα στις σελίδες του «Θάνατος με κόκκινα χείλη».

Γρηγόρης Μελάς