Το σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών «ξηλώνει» όλα τα στελέχη του BBC!

To BBC κλονίζεται από το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το ένα μετά το άλλο τα διευθυντικά στελέχη του παραιτούνται!

Άλλα δύο διευθυντικά στελέχη του BBC News παραιτήθηκαν σήμερα μία ημέρα αφού ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του βρετανικού ενημερωτικού δικτύου δήλωσε ότι χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση για την αντιμετώπιση του σκανδάλου της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Η Χέλεν Μπόουντεν, διευθύντρια του BBC News και ο υποδιευθυντής της Στιβ Μίτσελ παραιτήθηκαν δύο ημέρες μετά την παραίτηση του γενικού διευθυντή Τζορτζ Εντγουίσλ, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τη μετάδοση της εκπομπής Newsnight που παριείχε εσφαλμένες καταγγελίες κατά πρώην πολιτικού των Τόρις για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Κι όμως ο παραιτηθείς διευθυντής του BBC έγινε επικεφαλής στους New York Times!

Ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τα ηνία της New York Times Co ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, παρά την έκταση που έχει λάβει το σκάνδαλο του BBC εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο του ως επικεφαλής του βρετανικού δικτύου από το 2004 ώς το 2012.

Εκπρόσωπος των New York Times δήλωσε χθες ότι ο Μαρκ Τόμσον θα αναλάβει τα καθήκοντά του σήμερα.

Οι New York Times επέλεξαν τον Μαρκ Τόμσον προβάλλοντας τον ως «ιδανικό υποψήφιο» εξαιτίας της εμπειρίας του στον χώρο των μέσων ενημέρωσης και διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του και μετά την παραίτηση του Τζορτζ Εντγουίσλ , του γενικού διευθυντή του BBC που τον διαδέχθηκε μετά την παραίτησή του στις 17 Σεπτεμβρίου, κατόπιν της προβολής της εκπομπής Newsnight που περιείχε εσφαλμένη καταγγελία για πρώην πολιτικό της Βρετανίας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα στο newsit