Το ντεμπούτο της Δούκισσας στο θέατρο

Εντάξει! Δεν χρειάζεται να πούμε ότι τουλάχιστον από θέμα εμφάνισης, είναι σίγουρα η πιο καλή επιλογή για το συγκεκριμένο ρόλο.

 Αν από την άλλη, η Δούκισσα Νομικού, καταφέρει να ανταπεξέλθει και σε αυτό το καινούργιο επαγγελματικό βήμα της, ως ηθοποιός σε θεατρική παράσταση, θα το διαπιστώσουμε από τις 8 Φεβρουαρίου που θα κάνει πρεμιέρα το έργο «Τρωικός πόλεμος» και στο οποίο θα ερμηνεύσει το ρόλο της «Ωραίας Ελένης».

Βέβαια η παρουσιάστρια έχει αποδείξει ότι δουλεύει πολύ και σκληρά μέχρι να τα καταφέρει. Το απέδειξε με την παρουσίαση στο «Dancing with the stars», κερδίζοντας τους τηλεθεατές. Τώρα όμως, θα πρέπει να αποδείξει ότι διαθέτει και υποκριτικό ταλέντο, αφού θα ερμηνεύσει το ρόλο της «Ωραίας Ελένης» στην παράσταση «Τρωικός Πόλεμος» που θα ανέβει στο θέατρο «Παλλάς» σε κείμενο του Στρατή Πασχάλη, σκηνοθεσία της Σοφίας Σπυράτου, σκηνικά -κοστούμια του Μανόλη Παντελιδάκη και μουσική της Κατερίνας Πολέμη.

Στην πολυδάπανη, αλλά και φιλόδοξη καινούργια παραγωγή της «Ελληνική Θεαμάτων» θα ζωντανέψει επί σκηνής ο μύθος του Τρωικού Πολέμου και όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου θα είναι «Μια θεαματική τοιχογραφία που αφηγείται ολόκληρο το μύθο του Τρωικού Πολέμου. Από το μήλο της Έριδας μέχρι τον Δούρειο Ίππο. Βασισμένη στη Μυθολογία, τον Όμηρο, τους αρχαίους τραγικούς, προσαρμοσμένη όμως στο απλό σημερινό ιδίωμα. Το ερωτικό ειδύλλιο, η επική αφήγηση, το ρομαντικό δράμα, το κινηματογραφικό σασπένς, σε μια συναρπαστική αλληλοδιαδοχή. Χιούμορ μα και πικρή ειρωνεία χρωματίζουν τη δράση.

Αξίες διαχρονικές για το μάταιο μα και μοιραίο γεγονός του πολέμου, όσο και για τις ανθρώπινες αδυναμίες που συνυπάρχουν με το μεγαλείο του ηρωισμού, εκφράζονται από τα επεισόδια και τις εικόνες. Η φαντασία και η ποίηση μας ταξιδεύουν στο όνειρο της μυθολογικής γοητείας, όπου θεοί και άνθρωποι βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και ανταλλαγή. Ο λόγος, εύρυθμος ή πεζός, διανθίζεται με ομηρικά γνωμικά και αρχαίες λέξεις. Τα πρωτότυπα τραγούδια και η μουσική παραπέμπουν στην ελληνική παράδοση, αρχαία και πρόσφατη, χρησιμοποιώντας στοιχεία τζαζ και ροκ. Όλα αυτά μέσα στο σύγχρονο αισθητικό κλίμα, που αξιοποιεί ακόμα και τις πολεμικές τέχνες, χωρίς να προδίδεται το ήθος και το πνεύμα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και τέχνης. Εκτός από τη Δούκισσα Νομικού που όπως είπα θα ερμηνεύσει το ρόλο της «Ωραίας Ελένης», πρωταγωνιστούν επίσης, οι Αντίνοος Αλμπάνης (Πάρης), Μάξιμος Μουμούρης (Έκτορας), Γιώργος Νούσης (Αχιλλέας) και Ντορέτα Παπαδημητρίου (Αθηνά).

Στους υπόλοιπους ρόλους οι: Μαριάννα Λαγουρού (Ήρα και Κλυταιμνήστρα), Χλόη Μάντζαρη (Άρτεμις), Εύη Χατζάκη, Ράνια Φόβου, αλλά και οι: Στράτος Γιαπτσές, Αργύρης Γκαγκάνης. Τάσος Καραχανίδης, Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Αλέξανδρος Λασκαράτος, Tadeu Liesenfeld, Κωνσταντίνος Μαγκλάρας, Νικόλας Μακρής, Τζεφ Μαράουϊ, Ανδρέας Μάσσιος, Άρης Παπαδόπουλος, Μαρίνα Σάττι, Ιβάν Σβιτάιλο, Θανάσης Τσιδίμης.

Από τον Φεβρουάριο λοιπόν στο θέατρο «Παλλάς» θα ξεκινήσει ο «Τρωικός πόλεμος», μία παράστασης που θα παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή (11:30 πμ και 15:00 μμ) και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, μικρούς και μεγάλους. Σίγουρα όμως, πολλοί περιμένουν να δουν και να κρίνουν την ωραία Δούκισσα και για το καινούργιο επαγγελματικό της βήμα!

Γρηγόρης Μελάς