Το Νησί έδωσε μια ανάσα τηλεθέασης στην prime time του Mega

Τι έδειξαν οι μετρήσεις για την επανάληψη της κορυφαίας ελληνικής σειράς;

Το «Νησί» επέστρεψε στις οθόνες μας μετά από 5 χρόνια και το Mega πήρε μια βαθιά ανάσα ανακούφισης, καθώς κατάφερε να σταθεί επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό. Η δραματική τηλεοπτική σειρά 26 επεισοδίων που προβλήθηκε από το κανάλι τη σεζόν 2010 – 2011, έγραψε τηλεοπτική ιστορία με την τηλεθέαση να ξεπερνά τότε το 70%. Το σίριαλ – σταθμός κόστισε 4 εκατομμύρια ευρώ και τώρα αναλαμβάνει για δεύτερη φορά να δώσει ώθηση στην prime time ζώνη του Mega. 

Το βράδυ της Τρίτης έπαιξε στον αέρα το πρώτο επεισόδιο και οι τηλεθεατές το τίμησαν σε ποσοστό 19,1% στο γενικό σύνολο και 22% στο δυναμικό κοινό. Βέβαια, το «Νησί» μπορεί να μην κατάφερε να εκτοπίσει από την πρώτη θέση τους δημοφιλείς «Συμμαθητές» που σημείωσαν 25,3% και 23,9% αντίστοιχα, κατάφερε όμως να περάσει μπροστά σε τέταρτο αγγίζοντας το 26,5%. Επιπλέον, το Mega εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στον πίνακα της Nielsen και άφησε τα υπόλοιπα κανάλια σε μονοψήφιες επιδόσεις.

Με δεδομένο ότι στην ώρα 21:00 – 22:00 η απόσταση που χωρίζει το «Δεν έχω λόγια» από το «Μπρούσκο» φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις και τις 20 μονάδες, το «Νησί» άναψε ένα φάρο ελπίδας για το Mega μέχρι να λυθούν τα οικονομικά προβλήματα που θα επιτρέψουν να συνεχιστούν τα γυρίσματα στα καινούρια σίριαλ.

Γιώργος Σκρομπόλας

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων