Το «Μπες στο κλίμα» γνωρίζει τον Κώστα Λειβαδά

Διαβάστε τι θα δούμε στο επεισόδιο του Σαββάτου.

Με στόχο να συνειδητοποιήσουν οι θεατές πως με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να συνεισφέρουν τόσο στην προστασία του περιβάλλοντος όσο και στην …προστασία του πορτοφολιού τους η εκπομπή επισκέπτεται αυτή τη φορά ένα παλιό εξοχικό σπίτι στο Λαγονήσι.

Για να γίνει μία σωστή κύρια κατοικία οι ιδιοκτήτες της Γιούλη και Γιώργος θα πρέπει να αλλάξουν πολλά.

Η εκπομπή προσθέτει μόνωση στην ταράτσα, αντικαθιστά τα παλιά κουφώματα, εγκαθιστά ενεργειακό τζάκι ώστε να ζεσταίνεται οικολογικά και οικονομικά το σπίτι, αντικαθιστά λάμπες και ηλεκτρικές συσκευές ενώ τοποθετεί και έναν κομποστοποιητή στον κήπο για τη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων.

Με όλες αυτές τις μετατροπές το σπίτι ανεβαίνει κατά μία ενεργειακή κατηγορία, ενώ είναι πλέον πιο άνετο και λειτουργικό στην καθημερινότητα της οικογένειας, χαμηλώνοντας ταυτόχρονα τα μηνιαία έξοδα σε λογαριασμούς.

Ο Γιώργος εκπαιδεύει τον 11χρονο γιο της οικογένειας, Σπύρο στα θέματα της σωστής ανακύκλωσης συσκευασιών, ενώ του εξηγεί και τη σημασία της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών ως υπεύθυνη κίνηση προστασίας του περιβάλλοντος.
 
Στο οδοιπορικό τους, επισκέπτονται ένα από τα κρυμμένα μυστικά της Αθήνας, τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους που βρίσκεται στο Δαφνί και φιλοξενεί φυτά από κάθε σημείο του κόσμου, αλλά και σπάνια και απειλούμενα φυτά της ελληνικής χλωρίδας. Επίσης, φιλοξενεί φυτά γνωστά από την Μυθολογία, την Παλαιά και Καινή Διαθήκη αλλά και την αρχαιότητα, όπως το γνωστό κώνειο.

Τέλος, γνωρίζουν τον Κώστα Λειβαδά, συνθέτη και στιχουργό του τραγουδιού «Μπες στο Κλίμα» που ακούγεται στους τίτλους της εκπομπής, και μαζί του την Ελένη Τσαλιγοπούλου που το ερμηνεύει μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Το Σάββατο 30 Απριλίου στις 19.00 στον ΣΚΑΪ.