Το μήνυμα του… τσολιά Λαζόπουλου

Με πυρετώδεις ρυθμούς εργάζεται αυτές τις μέρες ο Λάκης Λαζόπουλος. Βέβαια, για να λέμε την αλήθεια, αυτό δεν είναι πρωτότυπο για το δημιουργό που όλο και βρίσκει καινούργια πράγματα να κάνει.

Τις τελευταίες όμως μέρες το ενδιαφέρον του έχει επικεντρωθεί στην παράσταση «Sorry I’m Greek» με την οποία ετοιμάζεται να περιοδεύσει σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και σε Αμερική και Αυστραλία!

Ο Λάκης λοιπόν θα ντυθεί τσολιάς και θα δώσει το μήνυμά του… door to door στους υπόλοιπους ευρωπαίους,

Με την παράσταση αυτή, όπως αναφέρει και το δελτίο Τύπου, «θα μιλήσουν οι Έλληνες! Και θα πουν, χωρίς περιστροφές, για όλα αυτά που τους οργίζουν και που βλέπουν να χάνονται. Από τη χώρα τους, τα σπίτια τους, τις καρδιές τους. Θα μιλήσουν οι Έλληνες, μέσα από τους 10 ρόλους που θα ταξιδέψει στην Ευρώπη ο Λάκης Λαζόπουλος σε μια περιοδεία… πολιτική, χωρίς όμως πολιτικούς και κυνήγι ψήφων.

Η παράσταση «Sorry I’m Greek», την οποία γράφει, σκηνοθετεί και παρουσιάζει ο Λάκης Λαζόπουλος –έχοντας μαζί του στη σκηνή 3 μουσικούς και 4 χορευτές- θα ξεκινήσει στις 12 Μαΐου από το Ντίσελντορφ και θα συνεχίσει: 14 Μαΐου Νυρεμβέργη, 16 Μαΐου Μόναχο, 17 Μαΐου Φρανκφούρτη, 19 Μαΐου Στουτγάρδη, 22 Μαΐου Παρίσι, 23 Μαΐου Βρυξέλλες, 26 Μαΐου Ζυρίχη, 27 Μαΐου Στουτγάρδη, 29 Μαΐου Λονδίνο, 1η Ιουνίου Στοκχόλμη. Στην συνέχεια θα πάει στην Κύπρο, όπου θα κλείσει και τον κύκλο της.

Η ίδια παράσταση θα μεταφερθεί αρχές του επόμενου φθινοπώρου στην Ν. Υόρκη και στην Αυστραλία.

Δέκα χαρακτήρες, γνωστοί αλλά και καινούργιοι, θα εξηγήσουν την εντός της Ελλάδος κατάσταση. Με χιούμορ και αλήθεια. Για τους ξενόγλωσσους θεατές θα υπάρχουν υπέρτιτλοι».

Το μήνυμα που φαίνεται πως θέλει να στείλει ο Λαζόπουλος είναι ότι παρά την οικονομική κρίση και τα όσα περνάμε οι έλληνες, παραμένουμε μαχητές και είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρουμε.

Σκοπός του Λαζόπουλου είναι η παράσταση να ανέβει και στην Ελλάδα ώστε να μπορέσουν να την απολαύσουμε και εμείς. Κι όπως φαίνεται, ο «τσολιάς Λάκης» έχει μάλιστα βρει τον ιδανικό χώρο για αυτό. Αλλά ας μην πούμε περισσότερα, πριν επιτευχθεί η συμφωνία!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λάκης αποχαιρετά τον Μητροπάνο και δίνει ραντεβού για το τελευταίο «Τσαντίρι»

Ποια προσωπικά αντικείμενα του Α. Τσοχατζόπουλου μοίρασε στο κοινό ο Π. Χαϊκάλης;