To «Ezel» πάει… Βουλή !

Αντιδράσεις οι οποίες όπως σας έχω ξανά πει και σε προηγούμενες αναρτήσεις, αφορούν στο περιεχόμενο της σειράς και στην παρουσίαση μέσα από αυτήν κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου, σαν… τούρκικα εδάφη !

 
Ετσι, αυτή την φορά οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν μόνο σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το κανάλι, ούτε πήραν την μορφή κάποιας εξώδικης καταγγελίας. Αυτή την φορά οι αντιδράσεις για την προβολή του «Ezel», έφτασαν μέχρι και στην πόρτα της Βουλής ! 
 
Βλέπετε, εδώ και λίγες ημέρες, έχει κατατεθεί στην Βουλή ερώτηση από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Αθανάσιο Πλεύρη, προς τον αρμόδιο υπουργό Πολιτισμού, η οποία έχει θέμα της, την «Διαφήμιση του ψευδοκράτους από σειρά που προβάλλεται στην Ελληνική τηλεόραση», αναπτύσσοντας το σκεπτικό πως η προβολή της εν λόγω σειράς, προσβάλει τους Κύπριους και δυσχεραίνει κατά πολύ την ελληνοκυπριακή επιχειρηματολογία περί ψευδοκράτους. 
 
Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων,  »πως είναι δυνατόν να επιδιώκουμε την άρνηση αναγνώρισης του ψευδοκράτους, την ίδια στιγμή που αυτό παρουσιάζεται μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι ανά την επικράτεια, αλλά και ενδεχομένως πιθανότατα προσβάλει τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου…»
Νάνσυ Νικολαΐδου