Το 2012 χάρισε την πρωτιά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega!

Με συνεχή πρωτιά από το 2007 αλλά και συνολικά 17 χρόνια στην πρώτη θέση στο Μ.Ο. έτους (τα στοιχεία είναι διαθέσιμα από τον Απρίλιο του 1992) «κλείνει» το 2012 για τις Ειδήσεις του MEGA .

 Με μέσο όρο 28,5%, τις καθημερινές -αυξημένο συγκριτικά με την περσινή χρονιά- το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υπό τη διεύθυνση του Χρήστου Παναγιωτόπουλου, ήταν για μία ακόμη χρονιά, η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών στην ενημέρωση, σημειώνοντας διαφορά 7,8 μονάδων από το δεύτερο στην κατάταξη ΑΝΤ1. Κεντρική θέση στο δελτίο ειδήσεων του MEGA το 2012 είχαν όλες οι σημαντικές εσωτερικές και διεθνείς εξελίξεις.

Κρίσιμος χρόνος το 2012, με έντονο το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό αλλά και καθοριστικά γεγονότα στη διεθνή σκηνή, με «αιχμή του δόρατος» την κρίση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Στο εσωτερικό, δύο εκλογικές αναμετρήσεις οδήγησαν αρχικά στον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και στη συνέχεια στη σύσταση τρικομματικής κυβέρνησης. Οι εξελίξεις στο πολιτικο-οικονομικό σκηνικό κορυφώθηκαν με τις σημαντικές επαφές της κυβέρνησης στο εξωτερικό και τις συζητήσεις για το νέο πακέτο οικονομικών μέτρων, με τις ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις για τα εργασιακά και τις έντονες διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα, το «θρίλερ» της οριστικοποίησης των νέων δημοσιονομικών μέτρων, την κρίσιμη έκβαση του Eurogroup με θέμα το ελληνικό χρέος και τη σταδιακή εκταμίευση του δανείου.

Πίνακας 1: Μερίδια Κεντρικών Δελτίων Ειδήσεων για το έτος 2012

[Τα μερίδια αναφέρονται στη περίοδο 1/1- 27/12/2012]

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ MEGA
ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Με μέσο όρο 25,6%, τις καθημερινές, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA κατοχύρωσε την πρωτιά στον πίνακα τηλεθέασης και τον Δεκέμβριο.

Στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα:

Νάνσυ Νικολαΐδου