Τηλεθέαση: Εξαιρετική πορεία για το Online

Τι δείχνουν οι μετρήσεις τηλεθέασης για την εκπομπή της Όλγας Τρέμη και του Νίκου Ευαγγελάτου;

Από την πρώτη στιγμή κατάφερε να ξεχωρίσει για την αμεσότητα, αντικειμενικότητα και σύγχρονη, προσαρμοσμένη στα δεδομένα της εποχής, εικόνα του. Το Online έφερε αέρα ανανέωσης στον τρόπο παρουσίασης των βραδινών πολιτικών εκπομπών και λίγο πριν το τέλος της σεζόν κλέβει τις εντυπώσεις.

Η επικείμενη συμφωνία με τους δανειστές, οι διαπραγματεύσεις, οι αναταράξεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η φοροκαταιγίδα των νέων μέτρων και το σενάριο των πρόωρων εκλογών, συζητήθηκαν χθες το βράδυ στην εκπομπή της Όλγας Τρέμη και του Νίκου Ευαγγελάτου και οι τηλεθεατές συντονίστηκαν για μια ακόμα εβδομάδα μαζί τους.

Με μέσο όρο τηλεθέασης στο γενικό σύνολο 16,8%, το Online κινήθηκε αρκετά αρκετά τέταρτα γύρω από το 20% με μεγαλύτερη επίδοση το 20,6%. Αδύναμη ήταν η πορεία της εκπομπής Checkpoint Alpha που έπαιζε απέναντι και συγκέντρωσε μόλις το 6,5% του τηλεοπτικού κοινού. Όσο για τα Καρντάσιανς, που το τελευταίο διάστημα έχουν ανεβάσει τις …μετοχές τους, χθες ηγήθηκαν της κούρσα μεν, αλλά με απώλειες δε. Στο 20,8% «κλείδωσε» η τηλεθέαση για τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Ναι, υπάρχει τρόπος το 2015 τα πολιτικά talk show να μην είναι «ξύλινα», να μην προκαλούν υπνηλία στον τηλεθεατή αλλά να του δίνουν κίνητρο συμμετοχής και το Online είναι ένα ζωντανό παράδειγμα…

Γιώργος Σκρομπόλας

Δείτε αναλυτικά τις μετρήσεις τηλεθέασης

*Τα στοιχεία τηλεθέασης αφορούν στη χρονική ζώνη μετάδοσης των προγραμμάτων