Τι να κάνετε μετά την Πρωτοχρονιά για να «σκοτώσετε» το hangover! Χρήσιμες συμβουλές για την επόμενη μέρα

Επάνω στο Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι και ιδιαίτερα στο ρεβεγιόν δεν θα είναι μόνο πλήθος από εδέσματα. Θα βρίσκεται και άφθονη ποσότητα αλκοόλ. Μπύρες, κρασιά για αρχή και καθώς περνάει η ώρα ουίσκι και βότκες. Το αλκοόλ στο ρεβεγιόν θα ρέει άφθονο. Και δεν θα βρίσκεται μόνο στο τραπέζι αλλά και στις... φλέβες μας. Τι γίνεται όμως την επόμενη μέρα; πως καταπολεμούμε τον πονοκέφαλο και το hangover;

 Οι γιορτές ήρθανε και το φαγοπότι έχει την τιμητική του και πάλι. Φάτε, πιείτε και ξεχάστε τα προβλήματα σας για ένα η περισσότερα βράδια.

Μαζί με την ευθυμία των διακοπών και τα πολλά κοκτέιλ και το φαγητό που θα καταναλώσετε όμως έρχεται και το γνωστό σε όλους μας hangover της επόμενης ημέρας. Πονοκέφαλος αδυναμία κακοδιαθεσία και κουκούλωμα κάτω από τις κουβέρτες στο κρεβάτι για μια μέρα τουλάχιστον είναι το γνωστό σενάριο σε όλους μας.

‘Όμως μην το βάζετε κάτω. Δεν είναι λόγος αυτός γιατί να μην διασκεδάσετε. Υπάρχει λύση. Και το πρώτο βήμα είναι η αναγνώριση του προβλήματος.

Ο περισσότερος κόσμος πιστεύει, γιατί πιθανότατα έτσι έχει ακούσει η διαβάσει σε άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, ότι η αφυδάτωση και οι ηλεκτρολυτικές διαταραχές που προκαλούνται από το αλκοόλ είναι η αιτία πίσω από τα συμπτώματα του hangover και ότι ένα ποτήρι νερό στο σπίτι μετά το πάρτι θα λύσει το πρόβλημα. Αυτό δεν είναι απόλυτα σωστό.

Έρευνες έδειξαν ότι οι διαταραχές σε ηλεκτρολύτες, ορμόνες, ελεύθερα λιπαρά οξέα, τριγλυκερίδια, γαλακτικό οξύ, κετόνες, κορτιζόλη, και γλυκόζη ναι μεν υπήρχαν μετά από hangover αλλά δεν ήταν σημαντικά συσχετιζόμενες με την σοβαρότητα του αναφερόμενου πονοκέφαλου και των λοιπών συμπτωμάτων του συνδρόμου.

Διαβάστε περισσότερα στο iatropedia