Τι ετοιμάζουν τα ''Κηπουρέματα'' της Κυριακής;

Διαβάστε όλα όσα θα δούμε στο επεισόδιο της Κυριακής!

Ένα…σύνθετο πρόβλημα έχει να αντιμετωπίσει αυτή την εβδομάδα η ομάδα της εκπομπής. Ο ακάλυπτος στην πολυκατοικία της Άνω Γλυφάδας τον οποίο αναλαμβάνει να μεταμορφώσει, χρησιμοποιείται από τους ενοίκους οκτώ διαμερισμάτων, άρα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη διαφορετικές ανάγκες και να συνδυαστούν όλες οι απόψεις.

Ευτυχώς, οι κάτοικοι γνωρίζονται μεταξύ τους από παλιά. Υπάρχουν όμως, παιδιά κι έτσι, εκτός από το στρώσιμο του νέου γκαζόν, η ομάδα δημιουργεί και μια μίνι παιδική χαρά. Μπαίνει φράχτης, βάφονται οι τοίχοι, τοποθετείται υπόγειο αυτόματο πότισμα, γίνονται πολλές φυτεύσεις και στο τέλος το αποτέλεσμα εκπλήσσει τους ενοίκους και γεμίζει ικανοποίηση ολόκληρη την ομάδα.

Ο Μάριος Γκρόγκος δίνει ραντεβού με τους τηλεθεατές στο άλσος της Νέας Σμύρνης. Είναι ένας πνεύμονας πρασίνου για την πόλη, με έκταση 50 στρεμμάτων. Παράλληλα, αποτελεί χώρο για άθληση, παιχνίδι και πολιτιστικές δραστηριότητες. Ο χώρος που βρίσκεται σήμερα το Άλσος είχε προβλεφθεί γι’ αυτήν την χρήση ήδη από το πρώτο σχέδιο της πόλης που συντάχθηκε το 1924 από την επιτροπή Καλλιγά.

Αποτέλεσε το πρώτο έργο τον οικισμό το 1924. Ο χώρος, πριν από την εγκατάσταση των προσφύγων, άνηκε σε Πλακιώτες κτηματίες, και σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν φυτεμένος με αμυγδαλιές και ευκαλύπτους. Τη βόρεια και τη νότια πλευρά του διέσχιζαν δύο μεγάλα ρέματα.

Οι συμβουλές και οι προτάσεις της ημέρας :
Ο Γιάννης μας μαθαίνει τα πάντα για την θαυματουργή αχίλλεια και μας δείχνει πώς γίνεται ο πολλαπλασιασμός των φυτών με διαίρεση.
Ο Μάριος επιλέγει και στήνει μια μίνι παιδική χαρά για κήπο
Η Αγγελική και ο Ντέιβιντ φτιάχνουν…πορτοκάλι γεμιστό με λουλούδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίσση: » Τα μαρτύριά μου έχουν να κάνουν με τις πείνες που υφίσταμαι εθελοντικά για να είμαι αδύνατη»

Τι θα γίνει με τους 145 της ΕΡΤ ; Η διοίκηση δεν έχει ενημερώσει κανέναν

Έρχεται και είναι …»Ελεύθερος κι ωραίος»!