«Το θαύμα του αυξημένου ΦΠΑ»

Η μεγάλη έρευνα του Star με την υπογραφή του Τάσου Τέλλογλου, την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 23:45.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 23:45 στο Star, ο Τάσος Τέλλογλου θα μας παρουσιάσει την 10η εκπομπή έρευνας για την τηλεοπτική σεζόν 2015 – 2016.

Φόρος στη μπύρα, φόρος στον καφέ, φόρος στα εστιατόρια, φόρος σε νησιά, που τα προϊόντα είναι 30% ακριβότερα επειδή δεν έχουν εύκολη συγκοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η κυβέρνηση ελπίζει με αυτό τον τρόπο να συγκεντρώσει ένα μέρος του ΦΠΑ, που «χάνεται» κάθε χρόνο επειδή κάποιοι -πολλοί- τον εισπράττουν αλλά δεν τον αποδίδουν.

Τις προηγούμενες εβδομάδες o Tάσος Τέλλογλου έψαξε το «θαύμα του αυξημένου ΦΠΑ», το θαύμα μιας χώρας, που καθιερώνει τον 5ο υψηλότερο συντελεστή στην Ευρώπη και βρίσκεται 5η από το τέλος στην είσπραξη του συγκεκριμένου φόρου.

Ζήτησε από ειδικούς να απαντήσουν το ερώτημα αν ο ειδικός φόρος στην μπύρα και τον καφέ θα μπορούσε να αντικατασταθεί από κάτι άλλο και έκανε αυτοψία σε ένα από τα μη αναπτυγμένα τουριστικά νησιά της χώρας, λίγες μέρες μετά την κατάργηση κάθε επιδότησης στον ΦΠΑ και τη συνολική άνοδό του από πέρσι το καλοκαίρι κατά 40%.