Θάνος Καλλίρης: «Με σόκαρε η επαφή με τον θάνατο»

Όλα όσα είπε ο γνωστός τραγουδιστής για τον πατέρα του που “έφυγε” από καρκίνο.

Συνέντευξη στο περιοδικό «ΕΓΩ» και τον Γιάννη Βίτσα παραχώρησε ο Θάνος Καλλίρης, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον θάνατο του πατέρα του, αλλά και στο “σύστημα”, το οποίο, όπως θεωρεί ο ίδιος, τον πέταξε έξω.

Άλλη στιγμή της ζωής σου που χρειάστηκε να παλέψεις;

Πριν από δύο χρόνια έχασα τον πατέρα μου από καρκίνο, με μια πολύ δύσκολη, εξαντλητική, εξαθλιωτική πτώση της υγείας του από αυτή την παλιοαρρώστια. Μου έχει στοιχίσει. Δεν το έχω ξεπεράσει ούτε πιστεύω ότι θα το ξεπεράσω ποτέ. Τον είδα κυριολεκτικά να λιώνει. Μου κόστισε πολύ. Με σόκαρε η επαφή με τον θάνατο. Αυτό το αργό μαρτύριο ήταν πολύ κακό. Το κουβαλώ πάντα μαζί μου.

Ένιωσες ότι πήγε να πετάξει το σύστημα με έναν τρόπο;

Μα με πέταξε το σύστημα γιατί δεν άνηκα σε αυτό. Δεν μπορούσα να το τροφοδοτήσω με “πικάντικες” λεπτομέρειες της προσωπικής μου ζωής. Είχα φτιάξει την οικογένειά μου και την πάλευα στο τραγούδι. Δεν μπορούσα να παίξω μπάλα. Δεν ήμουν με μια επώνυμη, να μαλώνουμε, να χωρίζουμε και να τα ξαναβρίσκουμε για να έχουν κάτι να γράφουν. Η δισκογραφία μου είχε σταματήσει το 2004. Είχα όμως πολλή δουλειά σε live εμφανίσεις.