«Θα ντρεπόμουν να παίξω μπροστά στον Φασουλή και τον Φιλιππίδη»!

«Εύχομαι μόνο να μην είναι σοβαροί και “ψαρώνουν” μαζί τους οι συμμετέχοντες», τονίζει πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός.

Συνέντευξη στο περιοδικό People και την Ανθή Σαλαγκούδη παραχώρησε ο Θανάσης Αλευράς, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για το YFSF και τους Πέτρο Φιλιππίδη και Σταμάτη Φασουλή.

«Επειδή γνωρίζω τα παιδιά της παραγωγής του ΑΝΤ1 τους έχω πει ότι το σόου θα μοιάζει με Ακαδημία Θεάτρου! Ως ένα βαθμό, θα ντρεπόμουν να παίξω μπροστά στον Φασουλή και τον Φιλιππίδη (σ.σ. οι δύο της κριτικής επιτροπής του σόου). Ειδικά αν δεν τους γνώριζα. Εύχομαι μόνο να μην είναι σοβαροί και “ψαρώνουν” μαζί τους οι συμμετέχοντες. Αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουν πλήρη συνείδηση του που βρίσκονται και θα κάνουν και πλάκα. Δεν τους φοβάμαι. Η αυστηρότητα δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τον Σταμάτη. Πιστεύω ότι ακόμη κι όταν θέλει να πει κάτι αρνητικό, έχει τον τρόπο να σφάζει με το γάντι».

Θεωρεί τελικά οτι πιο πολύ τον βοήθησε στην καριέρα του το βραβείο Χορν ή το Your Face Sounds Familiar;

«Και τα δυο. Το καθένα με τον τρόπο του. Το σόου με σύστησε σε μια Κυριακή σε όλο τον κόσμο και έμαθαν όλοι το όνομα μου, ενώ το βραβείο με σύστησε στο θεατρικό χώρο και στους συναδέλφους μου. Ήταν σαν ένα παράσημο για μένα. Ήταν επίσης ιδιαίτερα τιμητικό ότι πρώτη φορά πρότειναν ηθοποιό μέσα από μια επιθεωρησιακή παράσταση όπως ήταν οι “Ήρωες” της Ελένης Γκασούκα, για την οποία βραβεύτηκα. Βέβαια τόσες φορές που έχει ακουστεί για μένα, θα νομίζεις πια ότι πήρα και το Όσκαρ!. Είναι σημαντικό, όμως, που έχει θεσμοθετηθεί αυτό το βραβείο. Γιατί, εκτός από την επαγγελματική του αξία, έχει και αμοιβή, η οποία βοηθάει και πρακτικά τον ηθοποιό. Η αλήθεια είναι ότι έχω κάνει πολλά ετερόκλητα πράγματα, που το καθένα με βοήθησε με διαφορετικό τρόπο στην πορεία μου και την εξέλιξή μου στην υποκριτική. Προσπαθώ απλά με ο, τι καταπιάνομαι τη δεδομένη στιγμή, να δίνω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου. Ναι είμαι ανταγωνιστικός. Με την έννοια ότι όταν διαγωνίζομαι σε κάτι, θα προσπαθήσω να βγω πρώτος. Είναι ένα στοιχείο που έχω καλλιεργήσει από τότε που ήμουν αθλητής στο στίβο. Αν όμως δεν κερδίσω, δεν σημαίνει ότι θα ζηλέψω αυτόν που με πέρασε και θα σκυλιάσω. Μετά την ήττα, ωστόσο, θα κάνω την αυτοκριτική μου για να δω τι πήγε στραβά και να το βελτιώσω».

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.