Τα πρόσωπα της πρωινής ενημέρωσης της ΕΡΤ «ξαναχτίζουν» τη ζώνη από την αρχή

Έρχεται νέο πρόγραμμα στη δημόσια τηλεόραση - Ποιοι παραμένουν;

Νέο πρόγραμμα ετοιμάζεται να λανσάρει η ΕΡΤ στα μέσα Οκωβρίου με αλλαγές σε ορισμένες από τις ενημερωτικές ζώνες. Ονόματα παίζουν στο τραπέζι ουκ ολίγα.

Η ζώνη που φαίνεται να παραμένει ανεπηρέαστη -και όχι αδίκως- είναι η πρωινή. Η εκπομπή «Ενημέρωση ΕΡΤ» που ανοίγει καθημερινά την αυλαία της ΕΡΤ1 με παρουσιαστές τον Νίκο Αγγελίδη και την Βασιλική Χαϊνά, από τις 6 μέχρι τις 8, καταγράφει τα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης της Δημόσιας Τηλεόρασης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για τα δυο αυτά πρόσωπα που ταυτίστηκαν με τον αγώνα επαναλειτουργίας της ΕΡΤ και ήταν οι πρώτοι που είπαν την πρώτη καλημέρα, στην επίσημη πρώτη της ΕΡΤ, στις 11 Ιουνίου 2015.

Αυτό που φαίνεται πως κάνει την διαφορά στο δίδυμο αυτό και σκορπά χαμόγελα στην ηγεσία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι το απλό, ανθρώπινο προφίλ των παρουσιαστών που δεν συμπεριφέρονται ως παρουσιαστές και έρχονται πολύ κοντά στο κοινό με θέματα καθημερινότητας, καθαρές προσεγγίσεις, ενδιαφέρον για κοινωνικά θέματα και δράσεις αλληλεγγύης.

Ικανοποίηση φαίνεται να φέρνει στην διοίκηση και το επόμενο δίδυμο με την Μαριλένα Κατσίμη (παλιά γνώριμη της Πρωινής Ενημέρωσης και συμπαρουσιάστρια του Κώστα Αρβανίτη) και τον Γιάννη Δάρρα. Μαζί με την Μάριαν Μιχελιδάκη και τον Φάνη Παπαθανασίου που ακολουθούν η ΕΡΤ χτίζει σιγά σιγά τη δική της ενημερωτική ζώνη απέναντι στον ανταγωνισμό.

Το ζητούμενο για την διοίκηση της ΕΡΤ και την ηγεσία του ενημερωτικού τομέα είναι η άμεση σχέση με τους τηλεθεατές. Σε αυτό πειραματίστηκε στο νέο ξεκίνημα της η ΕΡΤ και φαίνεται πως κάποιοι άσοι από την τράπουλα της βγήκαν και με το παραπάνω. Το θέμα για το κανάλι της Μεσογείων είναι να κάνει ένα βήμα μπροστά και να μην επιστρέψουμε στα παλιά με τον στημένο λόγο…