Τα διαμάντια απόψε …ματώνουν

Τι περιλαμβάνει το αποψινό μενού;

16:50 ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ – MEGA

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 17: Ο Σινάν προσπαθεί να συναντήσει τη Μινέ, με σκοπό να της ζητήσει συγνώμη για την ξαφνική αναχώρησή του και να της εκφράσει την αγάπη του και τα αισθήματά του. Η μοίρα, όμως, για μια ακόμη φορά θα παίξει το δικό της παιχνίδι, ένα ξαφνικό ατύχημα ανατρέπει τα σχέδια του Σινάν και θέτει την υγεία του σε νέο κίνδυνο. Την ίδια ώρα, οι προετοιμασίες για το γάμο της Μινέ και του Τιμούρ μπαίνουν στην τελική ευθεία.

17:50 SILA – MEGA

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 136: ‘Εχοντας μετανιώσει για όλα αυτά που έχει κάνει, ξεκινάει καινούρια εποχή για τον Μπερζάν. Υποστηρίζει ότι θα αλλάξει ριζικά τη ζωή του. Ζώντας ανάμεσα στο συναίσθημα και τη λογική, ο Μπερζάν δεν είναι σίγουρος αν θα μπορέσει να κρατήσει το λόγο που έχει δώσει στον Μποράν. Καθώς ο Μποράν και η Σιλά γύρισαν εσπευσμένα στο Μάρντιν, εξαιτίας του ατυχήματος, θα ζήσουν πολλά αναπάντεχα γεγονότα.

19:00 ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΟΝΕΙΡΑ – MEGA

Επεισόδιο 158: Η Φαίη προσπαθεί να καθησυχάσει την Εύα ότι δεν έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, εκείνη όμως υποπτεύεται πως κάτι δεν πάει καλά. Ο ‘Αρης ζητάει το λόγο από τον Σταύρο για τον υποτιθέμενο βιασμό της Χρύσας, αυτός όμως του λέει πως ποτέ δεν θα έκανε τέτοιο πράγμα. Ο ‘Αρης φαίνεται να τον πιστεύει… Στο μεταξύ, ο Γρηγόρης -παρά τις αντιρρήσεις της ‘Αννας- ετοιμάζει το κόλπο που θα μπλέξει την Κρίστη σε ένα σκάνδαλο και θα καταστήσει αναγκαία την παραίτησή της. Η Βίκυ λέει στη Ζωή πως θα ξεκόψει από τον Δημήτρη, γιατί είναι σίγουρη πως θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος… Ο Γιάννης ζητάει για πολλοστή φορά από τη Μαντώ να καταθέσει τα χρήματα στον λογαριασμό της και εκείνη αρχίζει να υποψιάζεται πως κάτι δεν πάει καλά…

21:00 ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ – ΑΝΤ1

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 73-74: Η Χουρρέμ έχει σοκαριστεί από την υποδοχή της Πριγκίπισσας Ισαβέλλα στο χαρέμι και δεν πιστεύει πως ο λόγος της παρουσίας της εκεί είναι πολιτικός. Έτσι, αρχίζει να κάνει σχέδια για το πώς θα την ξεφορτωθεί. Ο Μπαλί Μπέη, μαθαίνει από τον αδερφό του πως η Σαλιχά, την οποία ξέρει από παιδί, τον περιμένει ακόμα και τον αγαπάει. Θα ανταποκριθεί όμως στον έρωτά της; Η Βαλιντέ Σουλτάν, για να εξασφαλίσει την τάξη στο χαρέμι, αλλά και για να δώσει ένα μάθημα στη Χουρρέμ, αρχίζει να προστατεύει την Πριγκίπισσα Ισαβέλλα. Ο Ιμπραήμ, που είναι σίγουρος πως η Χουρρέμ θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να ξεφορτωθεί την Πριγκίπισσα, σκέφτεται ένα τρομερό σχέδιο κατά της Χουρρέμ. Για να το πετύχει δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί τη Νιγκιάρ Κάλφα. Ποιος τελικά θα βγει νικητής από τον πόλεμο μεταξύ της Χουρρέμ και του Ιμπραήμ;

22:00 ΜΑΤΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ – STAR

Έτος 1999, Σιέρα Λεόνε. Ο εμφύλιος πόλεμος μαστίζει τη χώρα. Οι αιματηρές συμπλοκές ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και το Ενωμένο Επαναστατικό Μέτωπο (RUF) αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας. Για τη χρηματοδότηση του αγώνα τους, οι αντάρτες συνηθίζουν να ανταλλάσσουν διαμάντια με όπλα!

Μέσα στη φρίκη και το χάος που επικρατούν, ο Σόλομον Βάντι, ψαράς της φυλής των Μέντε, ζει με το όνειρο πως, κάποια μέρα, ο γιος του θα γίνει σπουδαίος γιατρός. Ένα όνειρο που μετατρέπεται σε εφιάλτη από τη μέρα που στο χωριό του εισβάλλουν οι αντάρτες. Ο Σόλομον συλλαμβάνεται και καταλήγει εργάτης στα αδαμαντωρυχεία ενώ ο γιος του Ντία στρατολογείται με τη βία από το Επαναστατικό Μέτωπο.

Κάτω από τον καυτό ήλιο και τις άθλιες συνθήκες εργασίας, ο Σόλομον ανακαλύπτει ένα σπάνιο και τεράστιο ροζ διαμάντι. Με την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, γι αυτόν και την οικογένειά του, ο νεαρός ψαράς κρύβει τον πολύτιμο λίθο ενώ γίνεται αντιληπτός από τον λοχαγό Πόιζον. Λίγες στιγμές προτού ο τελευταίος προσεγγίσει την κρυψώνα του διαμαντιού, οι αντάρτες δέχονται αιφνιδιαστική επίθεση από τον κυβερνητικό στρατό. Ο Σόλομον και ο λοχαγός Πόιζον συλλαμβάνονται και οδηγούνται στις φυλακές της Φριτάουν, πρωτεύουσας της Σιέρα Λεόνε.

Ο Ντάνι Άρτσερ, λευκός νοτιοαφρικανός και πρώην μισθοφόρος από τη Ροδεσία, εκτίει ποινή φυλάκισης στην Φριτάουν για λαθρεμπορία διαμαντιών. Τα διαμάντια που μετέφερε και που κατασχέθηκαν από τις κυβερνητικές αρχές προορίζονταν για τον συνταγματάρχη Κοέτζι, νοτιοαφρικανό μισθοφόρο και πρώην διοικητή του Ντάνι, όταν ο τελευταίος υπηρετούσε στο ξακουστό 32ο Τάγμα του Συνοριακού Στρατού της Νότιας Αφρικής. Τώρα πια ο Κοέτζι προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μια νοτιοαφρικανική εταιρία εξόρυξης διαμαντιών. Αναζητώντας τρόπο για να ξεπληρώσει το χρέος του απέναντι στον Κοέτζι, να «πιάσει την καλή» και να εγκαταλείψει οριστικά την αφρικανική ήπειρο, ο Ντάνι δεν αργεί να προσεγγίσει τον Σόλομον όταν πληροφορείται από τον λοχαγό Πόιζον για τον πολύτιμο λίθο που βρήκε ο πρώτος. Μετά την αποφυλάκισή τους, ο Ντάνι πείθει τον Σόλομον να κλείσουν μια συμφωνία: ο πρώην μισθοφόρος θα βοηθήσει το νεαρό ψαρά να ξαναβρεί την οικογένειά του με αντίτιμο το διαμάντι. Ο Σόλομον δέχεται όμως δεν γνωρίζει πως ο Ντάνι σκοπεύει να τον παρατήσει όταν αποκτήσει το διαμάντι.

Σε μια χώρα όπου η ωμή βία, η διαφθορά, οι σφαίρες και τα «ματωμένα διαμάντια» έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο, οι δύο άνδρες ξεκινούν τη δική τους «οδύσσεια» για την αναζήτηση της ευτυχίας τους. Ο Σόλομον επιθυμεί να βρει το γιο του και να συνδεθεί ξανά με την οικογένειά του ενώ ο Ντάνι ονειρεύεται τη «μεγάλη ζωή» μακριά από την αφόρητη ζέστη της αφρικανικής ηπείρου. Ή μήπως όχι; Στην πορεία τους θα συναντήσουν την αμερικανίδα ιδεαλίστρια δημοσιογράφο Μάντι Μπόουεν, που θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων…

Διαβάστε ακόμα:

Ποιοι θα επισκεφθούν απόψε τον Πέτρο Κωστόπουλο;