Τα …άγια λάθη του Χόλιγουντ

Διαβάστε: Τα σκηνοθετικά λάθη γνωστών ταινιών με θρησκευτικό περιεχόμενο

Όλες οι ταινίες έχουν λάθη, γιατί όχι και οι ταινίες με θρησκευτικό περιεχόμενο. Άλλες φορές μεγαλύτερα και άλλες φορές μικρότερα, τα σκηνοθετικά λάθη δεν παίρνουν ρεπό ούτε τις μέρες του Πάσχα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ, οι ταινίες που πρέπει να ξαναμπούν στο μοντάζ είναι:

Η «Βίβλος» του Τζον Χιούστον.
Αναρωτηθήκατε ποτέ αν οι πρωτόπλαστοι είχαν αφαλό; Επιπλέον, από ποιο κατάστημα εσωρούχων της εποχής αγόρασε η ανιψιά του Νώε σουτιέν;

Ο «Βασιλιά των Βασιλέων».
Οι Ρωµαίοι µπαίνουν θριαµβευτικά στην πόλη. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τα δόρατά τους, τα οποία είναι φτιαγμένα από λεπτό πλαστικό και τα πηγαινοφέρνει ο άνεμος.

Οι «∆έκα Εντολές» του Σεσίλ Ντε Μιλ.
Το εντυπωσιακό φόρεμα της πριγκίπισσας Μπίθια κλείνει με ένα …φερμουάρ! Την ίδια στιγμή, ο Τσάρλτον Ίστον διαθέτει τρεις σκιές, καθώς περπατάει στην άμμο. Δεν πρόκειται για κάποιο θαύμα της εποχής, αλλά για τις τεχνητές πηγές φωτισμού.

Τα «Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον.
Ο Ιούδας μετάνοιωσε πικρά που πρόδωσε τον ιησού σε αυτή την ταινία, τόσο πολύ, που πριν αυτοκτονήσει έκρυψε το πρόσωπό του με τα χέρια του και …χάλασε το μακιγιάζ του!

Το «Μπεν Χουρ».
Παρόμοιο πρόβλημα μακιγιάζ και σε αυτή την ταινία. Τα μαύρα άλογα της φοβερής και τροµερής αρµατοδροµίας ξεβάφουν στα σκοινιά τους!  Κάποιος επίσης δεν πρόσεξε πως τα λάστιχα του βαν που μεταφέρει την κάμερα αφήνει ίχνη στην άμμο …μιας άλλης εποχής.