Συσκέψεις για το «Πρωινό Mou»

Για κάποιους η μάχη έχει κριθεί, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να παραδώσουν τα όπλα. Ιδιαίτερα όταν απέναντί τους και νικητές της ζώνης είναι οι πρώην συνεργάτες τους!

Η αλήθεια είναι ότι στο MEGA είναι προβληματισμένοι για την πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή τους, το «Πρωινό Mou», που βλέπουν να χάνει στη μάχη της τηλεθέασης από «Το πρωινό» του ANT1. Κάποιες μέρες η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκπομπές, ιδιαίτερα στο γενικό σύνολο τηλεθέασης, είναι αρκετές μονάδες και ακόμα κι αν η εκπομπή τους συγκεντρώνει αρκετούς τηλεθεατές, στη Μεσογείων είναι δυσαρεστημένοι που οι περισσότεροι επιλέγουν την εκπομπή του σταθμού του Αμαρουσίου. Πριν την περίοδο των γιορτών λοιπόν πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο κανάλι της Μεσογείων για να δουν τι θα κάνουν για να συγκεντρώσουν στη συχνότητά τους περισσότερους τηλεθεατές.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου, στο τραπέζι δεν έπεσαν προτάσεις μόνο για αλλαγές σε σχέση με τη θεματολογία και δομή της εκπομπής, αλλά και σε πρόσωπα. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων και… σεναριολογίας, να σημειώσω ότι στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών ουδέποτε τέθηκε θέμα αντικατάστασης του Πέτρου Κωστόπουλου Ωστόσο, δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου, ορισμένα από τα στελέχη του σταθμού πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν… αλλαγές σε ό,τι αφορά τους συνεργάτες. Επίσης, να διευκρινίσω ότι η λέξη «αλλαγές» δεν σημαίνει απαραίτητα «αποχώρηση», αλλά μπορεί να σημαίνει και «έλευση» κάποιου καινούργιου μέλους στην ομάδα. Ωστόσο, κάποιοι από το MEGA θεωρούν ότι δεν πρέπει να μπουν σε τέτοια διαδικασία, ότι το «παιχνίδι έχει κριθεί» και ότι πρέπει να συνεχίσουν έτσι για την τρέχουσα σεζόν. Επιχειρηματολογώντας μάλιστα σημειώνουν ότι από τον επόμενο μήνα το πρόγραμμα του σταθμού θα ενισχυθεί με καινούργιες εκπομπές και από τον Μάρτιο θα βγει στον αέρα και το «Just the two of us», από το οποίο μπορεί η πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή να ωφεληθεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει μία ακόμα σύσκεψη που θα λάβουν τις οριστικές αποφάσεις για ό,τι πρόκειται να γίνει. Αν όμως, αποφασίσουν να μην πραγματοποιήσουν καμία αλλαγή, αλλά η εκπομπή τον επόμενο μήνα δεν κάνει υψηλότερες πτήσεις στους πίνακες τηλεθέασης, τότε σίγουρα κάποια στελέχη της Μεσογείων θα επαναφέρουν σύντομα το θέμα στο τραπέζι των αλλαγών.

Γρηγόρης Μελάς