Συνέλευση της ΠΟΣΠΕΡΤ για το μέλλον της ΕΡΤ

Σε συνέλευση καλεί η ΠΟΣΠΕΡΤ τους εργαζόμενους που καλύπτονται από την Ομοσπονδία, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, ώρα 15:00, στο studio Έψιλον της ραδιοφωνίας, ώστε να γίνει μια πρώτη ενημέρωση για τα θέματα που απασχολούν το προσωπικό του Ραδιομεγάρου.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της δηλώνει ότι η απόφαση για συνέλευση «έχει ληφθεί προ πολλού, αλλά η επικαιρότητα με συμφωνίες ή μη στα μνημόνια, με το μεγαλειώδες δημοψήφισμα του ΟΧΙ και αμέσως μετά τις εκλογές, δεν έδινε τα περιθώρια γι’ αυτή τη συγκέντρωση ώστε να είναι μαζική και για την όσο δυνατόν ενδελεχή ενημέρωση για τη συνέχεια και το μέλλον της ΕΡΤ».

Η ανακοίνωση κάνει αναφορά στο μέλλον χρηματοδότησης της ΕΡΤ, τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού -για τον οποίο η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει προσφύγει στον ΟΜΕΔ «επειδή το σχέδιο της διοίκησης ακυρώνει εκτός από τις ΣΣΕ και οποιοδήποτε δικαίωμα μπορούσε να έχει ο κάθε εργαζόμενος και πόσο μάλλον σε μια εταιρία ραδιοτηλεοπτικού προϊόντος».

«Λόγω του ότι εξυφαίνονται πολλά σενάρια, που εκτός από το διαχωρισμό των εργαζομένων σε πατρικίους και πληβείους και τους επιμέρους διαχωρισμούς σε εργαζόμενους με προϋπηρεσία ή όχι (Π.Δ.), σε αναβιώσαντες ή όχι με περίοδο δοκιμασίας κ.λπ. και επιπλέον προβλήματα (ασφαλιστικά, μισθολογικά κ.λπ.), είναι απαραίτητο όλοι να προβληματιστούμε και να ενημερωθούμε για το τι μας περιμένει και πώς μπορούμε να το αποτρέψουμε» καταλήγει η ανακοίνωση καλώντας σε μαζικό «παρών».

Τέλος, η ΠΟΣΠΕΡΤ σχεδιάζει συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη και αλλού οι οποίες θα ανακοινωθούν έγκαιρα.